Šta je novo?

Problem sa bluetooth-om

Creaven

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
304
Imam Acer Aspire 5570z (5572zwxmi) i ona poseduje dugme koje sluzi za aktiviranje bluetootha ali to ne radi pa me interesuje da li neko zna shta je u pitanju,kako da pokrenem bluetooth?Proverio sam sve drivere i sve je navodno ok,u device manageru nema problema ,inace na mashini je Win Vista.

Proverio si drajvere i...?Da li tvoj model uopste IMA bluetooth?Neki,cini mi se vecina,Acer laptopova imaju dugme,jer su kucista i tastature zajednicki za mnoge modele,imaju mozda i drajvere ali nemaju sam chip,pa bi to prvo morao da proveris,moraces da proveris specifikacije modela iz knjizica koje si mozda dobio ili iz nekog programa za to,ne znam da li Everest recimo ocitava takve stvari,ali mozes da probas takav neki program!
Pozdrav ,)

Znam za tu foru ali ima chip za bluetooth.Kada sam dobijo laptop na njemu je bila vista ali na nemachkom i ja nisam razumeo bilo shta shto mi je izbacivalo (razumem ali ne dovoljno da mogu radaiti kompletno) i tada je radilo i dugme (kada ga pritsnem izbaci ikonicu u taskbaru i upali se lampica) i onda sam reshio da ga reinstaliram i prebacim na english i tako odnesem u jednu firmu da mi oni to odrade poshto mi je ova vista na nemachkom.Ali kada su oni to odradili polse toga nishta nije bilo ok ali ni oni ne znaju sht ne radi.Po device menageru nema conflicta ali snimio sam da je windows instaliro svoj driver za wirlles karticu (Broadcom 802.11 4309-valjda).Mada nisam na Broadcom-ovom sajtu uspeo da nadjem driver za ovaj model kartice a i nisam siguran da li je ona zaduzena za bluetooth.

P.S.-kada sam dobijo mashinu bila je instalirana vista i samo sam dobijo Win Vista disk i nijedan vishe.

Acer TM 3200 bluetooth problem

Kod mene takodje ne radi bluetooth, samo sto znam sigurno da je ugradjen, jer je radio na starom Windowsu XP SP1. E, sad, od kad je instalisan svez XP SP2, u toku instalacije drivera dobijem saopstenje da ne moze da mi detektuje hardver i da li zelim da nastavim instalaciju bez njega. Kad zavrsim instalaciju, pritiskom na dugme za aktiviranje BT-a, dobijem sledecu poruku:

Prilozi

• BT problem.jpg
    BT problem.jpg
    198.7 KB · Pregleda: 82
Pa pusti da ti sa neta skine sam driver ili idi na sajt Intela i skini najsveziji driver za tvoju karticu.

Na Evropskom sajtu nema drivera za BT, nasao sam ga na Acer-USA sajtu, bas za 3200 model. Takodje sam skinuo i za 3290. U oba slucaja je u pitanju Widcomm, nema veze sa Intelom. Naravno, pustim ga da saam trazi sa interneta, ali nista... Na nekim forumima sam nasao da se desava da BT ne radi kad se instalise SP2; uradio postupak koji je opisan, ali bez uspeha.

Ne pomaze glavni drajver u mnogim slucajevima,meni takodje sa MSI USB PC2PC bluetooth-om nije hteo da radi sa SP2 iako su Widcomm drajveri,ali imas resenje za to,ima novijih Widcomm drajvera i verovatno,kao i u slucaju MSI-a ima neki patch koji je DOVOLJAN,jer SP2 ima podrsku za BT,samo mu treba patch za odgovarajuci hardver!!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno