Šta je novo?

Problem sa Bloody V7M skrolom

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas se vratio na stari dobri Bloody V7M, koji mi je stajao odložen nakon kupovine Bloody W70 Max (čiji se levi taster totalno rasklimao posle 6 meseci neintenzivnog korišćenja).
Naime, skrol pomalo baguje tako što u toku skrolovanja zastaje i vraća skrol u suprotnom smeru.
Postoji li mogućnost da ovo rešim ili da se ne cimam oko otvaranja miša? Kakva su vaša iskustva?

Rešenje ti je da jednostavno moraš da ga otvoriš i to propisno. Duvanje vazduha, kontakt sprej i slično ne pomaže nažalost.

Skrol enkoder ili šta već, u šta ulazi sam skrol točkić i njegova osovina se zaprljala i pomalo ona mala polugica unutar samog skrola enkodera (dela zalemljenog na mišu) se ispravila i ne pravi skroz dobar kontakt. Rešenje je rastavljanje, miša, pa tog skrol dela (pincetom, polako), čišćenjem i vraćanjem sve kako je bilo i radiće super.

Kako znam. Radio sam to na V7M, radio i na W70 Max jer sam imao V7M i sada koristim W70 Max kojeg je isto zapatilo posle godinu dana. :)

Video o čemu pričam...

Hvala na detaljnom objašnjenju!😃
A što se tiče W70 max, čim sam ga kupio levi taster je bio malo raskliman, ali bilo je podnošljivo. Sada se toliko rasklimao da je postalo iritantno. Vredi li slati ga na reklamaciju zbog toga ili se i to može nekako rešiti? Iskustva sa reklamacijama su mi uglavnom negativna, za mnogo ozbiljnije stvari su me odbijali, pa sam morao da se natežem i pretim da ću podneti prijavu agenciji za zaštitu potrošača.

Teška posla. Imam skoro nov miš jer nije korišćen zbog problema koji si naveo. Isti model. Otvarao, čistio, zezao se. Nije pomoglo.

Hvala na detaljnom objašnjenju!😃
A što se tiče W70 max, čim sam ga kupio levi taster je bio malo raskliman, ali bilo je podnošljivo. Sada se toliko rasklimao da je postalo iritantno. Vredi li slati ga na reklamaciju zbog toga ili se i to može nekako rešiti? Iskustva sa reklamacijama su mi uglavnom negativna, za mnogo ozbiljnije stvari su me odbijali, pa sam morao da se natežem i pretim da ću podneti prijavu agenciji za zaštitu potrošača.

Pa u sopstvenoj radinosti se svakako može rešiti i to, ali imaš problema sa skrolom, pa tim tasterom... bolje da se reklamira realno.

Stari V7 ima problema sa skrolom, a W70 kupljen nov sa rasklimanim levim tasterom, koji se još više rasklimao. Kupljen pre ne više od 6 meseci. Reklamiraću ga svakako, pa ako ne uradim ništa, bacam se na seciranje.

Da osvežim temu posle godinu dana, jer izgleda na godinu dana moram da radim "remont". :) A i značiće onome ko naleti na temu guglanjem ili kroz forum.
Kako znam da moram da čistim? Pa povremeno skrol krene gore-dole da skakuće tokom skrolovanja. Nije to ono super jako i primetno, ali dovoljno je što malo cimne sa vremena na vreme da se počne stvarati ptsd.

Elem, glavna stvar je trenje koje polugica (C slika) pravi sa kontaktima (A i B) i pravi tragove koji posle smetaju. Oksidacija, prljavština, šta god, mora da se rastavi skrol (ja sam jačom pincetom otvorio i isto posle zatvorio) i da se očisti prljavština. Generalno može bilo čime samo da je čisto i suvo, mada sam ja koristio izopropil alkohol i štapiće za uši.

Fotka A - prljava unutrašnjost skrola
Fotka B - isto to, samo drugi ugao
Fotka C - mali kontakti koji prave kontakt i daju informaciju za skrol (generalno i njihovi vrhovi moraju biti čisti)
Fotka D - unutrašnjost miša (switch-evi/klikovi i skrol su Huano)

Generalno je situacija kao sa analognim pečurkicama na gamepad-ovima. Zaprlja se, troši se i kad-tad samo i zamena zna da pomogne. Ali za sada, čišćenje. :)

PXL_20230823_141108696.jpg

Nazad
Vrh Dno