Šta je novo?

Problem sa blinkanjem

neutral

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
310
E ovako, problem nije ništa poseban, ali bih voleo da znam zašto se dešava to.

Dakle, kada upalim računar, lampica monitora blinka k'o blesava, pali/gasi 3-4 puta u sekundi, a slike na monitoru nema, sve dok se monitor ne ugasi, sačeka par sekundi i ponovo upali - tada bude sve 0k.

Zanima me da li neko zna zašto dolazi do ovoga?

Ovo sam prvo video na mom računaru, grarfika je GF8600GT a monitor Samsung crt 550, sada se dešava i mom burazeru, a on ima ati 5750 i samsung 943.

Pa, nisam strucnjak ali ako se desava i tebi i burazeru sa dve razlicite kartice/dva razlicita monitora... Verovatno je neki problem sa strujom u kuci/stanu.

to bi bilo prihvatiljivo da živimo u istom stanu/kući... ali on je na Bežaniji a ja na zvezdari :)

Meni se isto dešava na TFT monitoru. Dešava se i kad se monitor "restartuje" (npr. kada restartujem komp)... neće da se upali već blinka. Da stvar bude gora, ovaj monitor nema power "prekidač", već taster, tako da dok je u toj fazi blinkanja jedini način da ga ugasim (da bi sačekao par sekundi i ponovo upalio) je da izvučem stujni kabl.

Kulirao sam problem neko vreme, dok monitor nije crko. Nije davao nikakve znake života. Pošto je bio u garantnom roku, u servisu su ga osposobili, međutim posle vrlo kratkog vremena je opet počeo da blinka pri paljenju. Kapiram da su samo zamenili neki osigurač koji je pregoreo i stavili jači umesto da reše problem... Bilo kako bilo, nisam hteo da ponovo ostajem bez monitora 2 nedelje i sad je monitor van garantnog roka. Tako da trpim problem dok ne crkne. Šteta što osim ovog problema monitor odlično radi, nema ni jedan mrtav piksel posle 3 godine.

Hm, imao sam slican problem sa Samsung TFT televizorom. U pitanju su bili elektroliti u napojnoj sekciji, prilicno cest kvar. Pogledajte temu kvar i popravka Samsung LCD televizora u sekciji Servis. :)

hm, hvala i to mi znači, bar da znam da je neko još imao problem, da ne bude da je ovo neko porodično prokletstvo :D

sada bar imam neku predstvavu šta bi moglo da bude.

Nazad
Vrh Dno