Šta je novo?

Problem sa beepom, komp nece da prodje POST

Enrico Adams

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Kada upalim kompjuter cuje se jedan standardni beep koji bi trebalo da znaci da je sve ok a posle toga jos 3 kratka, jedan za drugim. Ventilator na procesoru i grafickoj se upali ali monitor ne dobija signal i ostaje ugasen. Probam sam da pokrenem komp samo sa procesorom, grafickom i memorijom i opet se javlja isti problem. Memoriju i graficku sam probao na drugom kompu i rade, jedino sto meni deluje sumljivo je napajanje ali ne vidim kako bi ono moglo da stvara ovakve. Ajde ljudi pomagajte patim se vec nekoliko dana sa ovim i ne mogu da nadjem resenje. U pitanju je P5GD1 Pro ploca, 2.8 Ghz Intel Pentium 4 LGA755, GeForce 6600...

Poslednja izmena:
Uradi clear cmos. Bilo bi dobro da napišeš šta si ''čačkao'' u biosu :)

Pa ne mogu da dodjem do biosa tako da nisam nista cackao u njemu. Jedino sto ima veze sa biosom je taj cmos clear sto sam vec uradio ali ne pomaze. I primetio sam da se broj beepova smanji na 2 kada prikljucim tastaturu, pored napajanja i monitora.

Necu da te bedacim ali mislim da je CPU.Nadam se da gresim i voleo bih da me neko demantuje.

E da, proveravao sam i CPU i na oko deluje ok, nije nagoreo, pasta je citava...
Jedino da ga ubacim u neki drugi komp i da proverim ali malo je komplikovano zonglirati sa procesorima...

...

Nije to zongliranje nego poslic od 1 min, meni licno mirishi da je proc. rikno, necu da ureknem ali probaj na drugoj ploci, ako radi onda ti je problem ploca ili napajanje... ili ispitaj prvo napajanje :) kako god moras eliminisati jedno pojedno ili fino kutiju pod ruku i u servis i ne boli te glava...

Nije procesor. Ako je beep kao što kažeš (1 duži i 3 kraća) i Bios je Award, onda to znači da ima problema da prepozna grafičku. Probaj neku drugu grafičku (pci-e i običan pci).

Poslednja izmena:
Mozda je do memorije. Probaj da memoriju stavis u druge slotove. Koliko memorije imas?!
Ja sam imamo slican problem na mojoj ploci s 1x512mb. Jedna plocica memorije radi samo u jednom slotu, u ostala 3 nece ni da cuje. Pisti i nece da upali komp.

Nazad
Vrh Dno