Šta je novo?

Problem sa baterijom na laptopu

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Imam novi problem sa Fujitsu SiemenS Amilo Xi 1526.
Baterija na laptopu nece da se puni.
U Control Panel-u -> Power Management-u stoji da je baterija na 0% i tako stoji.
Pokusao sam da izvadim bateriju i da ukljucim laptop i onda radi i nevidi bateriju.
Kada vratim bateriju i upalim ga i dignem sistem on prikazuje bateriju, ali je idalje baterija stoji na 0% i ne puni se.
Pokusao sam da upalim laptop bez ukljucenog konektora, samo sa baterijom, ali nece da se upali !
Mislim da je baterija dugo stajala na lageru i da se potpuno ispraznila.
Jel ima neki program kojim bi mogao daa vidim npon na bateriji i da pokusam da je njime napunim ?
Svaka pomoc je dobrodosla !

Pozdrav

Napon na bateriji mozes da izmeris samo unimerom.
Inace mozes samo da pokusas da je odneses u neki servis gde bi resetovali elekroniku, i eventualno pokusali da je ozive.

Meni se potpuno ista stvar desila sa mojim nc8000, i jedino sto sam mogao je da uzmem novu bateriju sto sam i uradio...

Laptop je nov, star samo par dana. Nosicu ga u servis.

Ako je star par dana onda sigurno imas i garanciju, tako da pusti njih da mozgaju :)
Zamenice bateriju, jedino sto mozda nece dati novu, jer pri zamenama baterija na garanciju (samo baterija koje su skroz crkle) obicno daju refabrikovane baterije...

Cekaj, zar ne treba da menjaju pokvaren deo za originalni deo ?!

Pa u tvom slucaju (ako je zaista laptop star 7 dana) bi trebali da ti daju glanc novu bateriju.

Meni je baterija kompletno crkla posle dve ipo godine, i onda su mi na garanciji (imao sam internacionalnu 3-godisnju garanciju) dali refabrikovanu bateriju koja drzi koliko je drzala i nova kad sam kupio laptop...

Baterija je ipak "potrosni" deo, pa valjda zato imaju takvu politiku...

Vrh Dno