Šta je novo?

Problem sa basom kod microlab h500

chmi

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2004
Poena
304
Bas zvucnik se necuje sve dok ne prodrmam predpojacalo a i onda radi nekoliko sekundi pa stane. To se desavalo i pre ali je mnogo vise radio nego sto nije. Napominjem da sam selio pa moguce da je od tada nesto poremeceno. U uputsvu pise da ima skretnicu za bas pa kontam da se ona poremetila. Da li moze da se popravi i kako? Zvucnici nisu vise u garanciji.
P.S. Probao sam da ih kacim za drugim kablovima i na drugi komp ali nije vredelo

U svakom slucaju moze da se popravi. Moze biti skretnica, vesanje, mozeda nesto trece. Konsultuj se sa nekim ko se dobro razume u to!!

Simptomi koje si opisao (prodrmas pa radi) a i cinjenica da se kvar pojavio posle selidbe (pad sa vece visine ili jaci udarac prilikom prenosenja) ukazuju na pojavu hladnog lema u pojacalu. Da li je prekid u konektoru za bas zvucnik ili na nekom vodu na stampanoj ploci ce se znati tek kada se pojacalo otvori. Odnesi u neki servis audio-video tehnike i resice ti problem relativno jeftino. Sa malo umeca u rasklapanju uredjaja i baratanju lemilicom kvar mozes otkloniti i sam.

Nazad
Vrh Dno