Šta je novo?

Problem sa AVR Harman Kardon 255

Vuk.ns

Cenjen
Učlanjen(a)
06.03.2014
Poena
159
Molio bi za pomoc ako neko moze da mi pomogne da resim moj problem.
E ovako spojio sam komp iz graficke preko HDMI kabla na AVR a iz AVR opet HDMI kablom na TV.
E sada sliku nikako ne mogu da namestim na koju god rezoluciju da stavim ili je mala ili velika tj ivice desktopa izlaze van.

077fae6fae2888a787a0b2ecfe8ee09e.jpg

Na AVR u podesavanjima za sliku ima samo ovo

8eaf75678d6ad7d5aa3d0bb77a746c15.jpg

bilo da stavim 720p,1080i ili 1080p slika nije ostra a ni velicina koju sam pominjao iznad nikako da se podesi tv-u.
Spojeno je iz graficke karte R270x HDMI kablom u AVR u monitor out i iz HDMI izlaza AVR-a dalje u TV.
Kada spojim direkt iz graficke u TV slika je ok i automatski stoji u windows podesavanjima na 1920x1080(Recommended).
Do sada mi je tako bilo prikljuceno ali sam onda cincevima iz TV-a vukao zvuk na AVR i nije naravno isto kao kad ide direkt iz AVR-a.
Tv je Samsung 40".
Kao sto rekoh probao sam sve moguce kombinacije od kombinovanja svih rezolucija i kada je na AVR-u 720p,1080i,1080p i ne vredi.
Jedino resenje koje mi ostaje da razvlacim jos jedan kabel iz kompa za zvuk koji ce ici u AVR a sliku da prebacujem kao i do sada mada mi to resenje nije bas jednostavno posto je racunar dosta odaljen od TV-a i ne moze da stane jos jedan kabel u kanale kroz koje vec prolazi HDMI kabel.
Jel moze neko neki predlog sta da radim i zasto sliku nikako ne mogu da namestim da bude kao kad saljem direkt sa racunara?

catalyst control center / my digital flat panels / *ime AVR uređaja* / scaling options (digital flat panel) - 0% Overscan , ništa štiklirano
-//- properties (digital flat panel) - scale image to full panel size (označeno) ,- enable ITC processing

ukoliko AVR iz nekog razloga ne podržava 1:1 pixel mapping, stavku scaling options pomeraj na levo (prema underscan), dok se ekran ne uklopi u okvir.

Sve tako i stoji kako si opisao i uspem da pomeranjem scaling options namestim sliku ali rezolucija je losa. Gore sam napisao kada mi je direk spojeno sa kompa na tv izabere rezoluciju 1920x1080 to je ustvari rezolucija koju izabere kada je prikacen AVR, rezolucija TV-a je 1366x768 i to stoji kada je prikljucen direkt sa kompa na tv tacnije 1360x768 i tada mi je slika odlicna. E sada kako da ja namestim tu rezoluciju da i preko AVR-a bude ista ta?

Jel zna neko kako mogu da namestim custom rezoluciju?
Znaci treba mi u win da nekako stavim 1360x768 koju nemam da izaberem. Jel postoji neki program iz kojeg bi mogao da izaberem rezoluciju koju ja hocu?

Vrh Dno