Šta je novo?

Problem sa audigy SE

savap

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2003
Poena
610
Sve je radilo ok dok nisam promenio napajanje. Posle toga nije htela da radi. Pokusam da pustim neku pesmu na winampu i nece da krene, stoji na nuli. Pogledam drajvere i vidim da je sve kao i pre toga. Zatim sam reinstalirao drajvere par puta, pokusao sa novim ali i dalje nece. Promenio sam i slot, ali ni to nije pomoglo. Da li neko zna sta je u pitanju, da nije mozda vrisnula kartica?

Ne znam jesi li probao sa reinstalacijom winamp-a i da li si probao i druge plejere.Proveri i u Control Panel/Sounds and Audio Devices na kartici Audio u polju Sound playback ( a i Sound recording,ako ćeš snimati nešto) kao i u poljima na kartici Voice,treba da ti je odabrana pomenuta kartica.Mada i da nije sve podešeno plejeri bi radili ali ti ne bi čuo zvuk.Takođe bi trebalo da je isto i da je u pitanju driver.Proveri i u Device Manager-u na Sound,video and game controllers.

Pročitaj i ovo:
http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-40722-Soundblaster-Audigy-SE-Driver.html

I javi šta si uradio,čak i da rešiš problem,jer će zatrebati nekom sigurno..inače je kartica vrlo diskutabilne izrade :trust: :smash:

Poslednja izmena:
Pokusao sam sve ovo sto si naveo, ali bezuspesno. Drajveri su dobro instalirani i nema konflikata. Pokrenuo sam neki diagnostics u njegovom programu i prosao je driver test, windows multimedia test ali nije prosao directsounds tests.
Da li znas sta sad to znaci?

Ja imam Audigy ES i desilo mi se odavno nesto slicno samo sto ja nisam nista menjao u kucistu vec je samo jednog dana poceo da nestaje zvuk, nekad odmah a nekad posle nekog vremena. Mislim da je bio problem u "Windows Audio" servisu koji se iz nekog razloga gasio!? Posto me je mrzelo da otkrivam razlog zbog cega se to desavalo odmah sam reinstalirao Windows i sve je nakon toga bilo ok, i to bih preporuchio i tebi da uradish ako vec nisi. Mozda jos probaj da instaliras najnoviju verziju DirectX-a, osim toga mi nista drugo ne pada napamet.

Pozdrav i kao sto rece Novice javi sta si uradio

Brate kako kukaju po netu za ovu karticu :)

savape probaj ovo što je ovde predloženo u odgovorima (bez ovog dappera za ubuntu,naravno)

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-143744.html

i ovo takođe:

http://forum.pcmech.com/archive/index.php/t-178074.html

ovde imaš dve stranice - dobro prostudiraj ima više problema i više rešenja:

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=soundblaster&message.id=57232

U svakom slučaju izgleda da su drajveri najveći problem,zatim problrm može biti i software koji dolazi uz njih,probaj da instaliraš suve drajvere bez ikakvih control panel-a za karticu (EAX i tako to),naravno prvo uvek deinstaliraj prethodne..takođe je jedan lik promenom napajanja rešio problem,ali to ti je zadnja opcija(ako je napajanje dobro bolje menjati karticu koja je krš).Probaj ako sve ovo ne uspe da vratiš to staro napajanje ili uzmi sa drugog računara,može da se desi da neće ni sa starim,ni sa drugim raditi bolje.Dosta je komentara kako je kartica radila jedno vreme kako treba,pa je onda tek odlepila.

Sve ovo i nije neka pomoć,ali više stvarno ne znam kako da ti pomognem,ovo je sve što sam našao.

Poslednja izmena:
Ne vredi. Sve sam pokusao jedino jos da reinstaliram windows ali za to sada nemam vremena, a ni zivaca vise. Sacekacu da izbace nove drivere, a dotle cu da stavim ovu realtek. Hvala svima na pomoci.

Liči na hardverski problem...

Što se tiče softvera, meni je nedavno MS WinXP redovni update (onaj svakog drugog utorka u mesecu) ponudio noviji driver za Audigy (ona puna verzija sa pozlaćenim konektorima), posle čega se izgubio zvuk, ikonica u trayu... kao da je nema. Reinstalacijom starih drajvera sa prašnjavog CDa koji je stigao uz karticu proradila je ponovo. Na MS update sajtu sam isključio da mi više ne nudi taj update...

savape obavezno reinstal Win,pa tek onda dizanje ruku od svega i čekanje novih drajvera koji ti neće pomoći garant.I ne gubi živce :)

Nazad
Vrh Dno