Šta je novo?

Problem sa ATI Mobility Radeon 9200 (M9+) 3D Accelerator????

anett

Cenjen
Učlanjen(a)
07.10.2012
Poena
151
ATI Mobility Radeon 9200 (M9+) 3D Accelerator mi pravi veliki problem. U XP SP3 na svakih pola sata, sat vremena, odjednom kao da se pikselizuje, slova se vise ne mogu citati, sve se nekako razlije. Prijavljuje error i trazi restart. Nakon ponovnog podizanja windowsa, sve je opet u redu neko vreme, i opet iznova. Pokusala sam sve - nove drivere i sve sto ste sugerisali u jednom od postova, a mogao bi biti problem i nista.

Jedno vreme sam instalirala windows 7 i nije se desavalo, ali posto mi nije odgovarao taj sistem ponovo sam vratila na XP i opet isti problem.

Ako imate neku novu sugestiju, pisite! Hvala :)

To je baš star model grafike.
Mislim da je Catalyst 6.8 zadnji drajver koji je podržava pod XP-om mada,možda bi bilo bolje probati sa nekim starijim.Tipa 4.10 , 5.10 isl..

To što nije pravila probleme pod Win 7 ne znači da je sve OK.
Koliko sam u toku,ne postoji Win 7 drajver za Radeon 9250 i starije,što automatski znači da joj Win 7 dodeljuje samo najosnovnije uslove za rad pri kojima kartica ne ispoljava probleme jer i nije u punom pogonu.

Sve u svemu,sumnjam u ispravnost same grafike.Ako ni stariji drajveri ne pomognu,moguće da je kartica počela da crkava i tu pomoći teško da ima (obzirom da je lap top u pitanju,kako sam razumeo).

untitled.jpg to ovako izgleda, i radi se o desktop računaru.
Hvala:)

99% sam siguran da je kartica odslužila svoje.

Preporučujem zamenu iste jer promena verzije drajvera nema svrhe.Obzirom da je desktop mašina u pitanju to i neće biti neka znatna cifra za drugu karticu sličnih (istih) dometa.

promenila sam drivere i malo se bolje ponasa,ali se opet desava. NIsta ako nastavi,morat cu da menjem karticu.
Hvala puno na pomoci,
veliki pozdrav:)

Tu je u pitanju hladan lem. Kada se karta malko zagreje usled deformacija PCB-a na nekom mestu izgubi kontakt. Izvadi grafiku, za pocetak je ocisti detaljno od prasine. Ocisti i AGP slot, kao i AGP konektor na grafickoj. Vrati je nazad. Pokusaj da stavis jedan 80mm ventilator da je dodatno hladi.

Ako se i dalje desava ostaje ti samo "tretman" u rerni sporeta na 200C.

Poslednja izmena:
Sve to se ne isplati raditi za h/w koji polovan može da se kupi bilo kada za 4-5€ u proseku.

Vrh Dno