Šta je novo?

Problem sa ati karticom (ali i dalje ne uzimam nvidiu_

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Evo sta se desava, svez instaliran windows xp, drajveri sa originalnog diska za plocu, a zatim najnovije drajvere skinem sa atijevog sajta i kad krenem da ih instaliram (drajver za graficku) masina zakuca. Ovu pojavu sam primetio pre neki 7-8 meseci. Pre tog perioda to sve isto odradim i nema problema. E sad to se ne desava samo kod mene vec i na drugim kompjuterima gde sam instalirao sistem (windows xp) ali im je zajednicko to da su sve u pitanju kartice HD3xxx ili HD4xxx serija. Mislio sam da nije u razlog sto nisam sp3 instalirao, framework neke tamo verzije. Sve isprobao i opet isto. jedini nacin da instaliram drajvere je bilo preko device managera opciju update drajver pa kad ati drajver pokrenem (koji sa skinuo sa neta) pre nego sto zakuca masinu on raspakuje fajlove u c:\ATI pa odatle rucno mu dam putanju za drajvere. Jos nesto ne drzite me za rec ali mislim da su sve bile ploce sa intelovim procesorima. Da li je neko imao slicni problema i usput nasao resenje.

Poslednja izmena:
Imao sam ja pre nekoliko dana isti problem, zbog kojeg sam prodao XFX 5750 i uzeo Sapphire 5670 jer sam mislio da imam slabo napajanje, međutim ne lezi vraže i sa 5670 isti problem!! Možeš zamisliti moju frustraciju kada sam video da je zakucao...a probao sam sve, od svih mogućih drajvera preko reinstalacije sistema (32,64bit) i vađenja modula memorija do flasha biosa...ništa nije pomoglo..
E sad pošto sam te dosta davio svojim problemom, uspeo sam da ga rešim :D a ono što je kod mene pomoglo, mada se nisam na vreme setio dok sam imao bolju kartu, jeste to što sam
izvadio bateriju iz matične ploče, držao je 5 sekundi na dlanu, i vratio nazad....naravno BIOS se vraća na default ali posle sam sve podesio kao što je i bilo a problem je bio rešen...javi jel pomoglo

Pa moram priznati da to jedino nisam probao, medjutim kao sto rece uspeo sam da instaliram drajvere na onu foru koju sam opisao, ali imacu na umu to sledeci put.

..odlican je naslov teme... namece se pitanje ... Kolko ces dugo da cekas?:d ili : Kolko ces dugo da izdrzis?

i ja sam imao slucajeva na matorim masinama da moram rucno da dajem putanje da fajlova za ATI i tako je sve islo OK, naravno bez onog ocajnog control centra

Nazad
Vrh Dno