Šta je novo?

Problem sa Ati drajverima

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Pokusavam da instaliram nove catalyst drajvere za Club 3d 9200 vivo graficku i stalno mi javlja sledecu gresku pri instalaciji drajvera: "zero display service error". Inace, drajveri koje sam dobio uz graficku rade, samo bilo koje novije koje pokusavam da instaliram ne ide. OS je XP Pro SP1. Sta bi mogao biti problem?

Vidim da se niko ne javlja, pa pomislih da nisam lepo formulisao pitanje. Evo sta se konkretno desava: Igram Prince of Persia (najnoviji) i u toku igre kao da mi se po sredini razdvaja slika (horizontalno), ali nema trzanja, samo talasa. Kad god prestanem da igram i idem na Exit izbaci mi plav ekran i javi sledecu gresku: "Bad_Pool_Caller". Trazio sam malo preko Google i uglavnom svi kazu da je do drajvera. Njih, medjutim ne mogu da instaliram jer mi izbacuje gore opisanu gresku. Sad sam probao i sa originalnim CD-om koji je dosao uz graficku i ista stvar, nece ni njih da instalira. Inace, imam instaliran DirectX 9.0c, a pre njega je bio b i isto je zezao, proc. barton 2600, 2x256mb ddr400.

ATI recommends Windows XP Service Pack 2 or higher to be installed.
Probaj sa SP2.

Procitao sam to, ali zasto nece da se instalira stari drajver koji je postojao jos pre SP2?

nije tacno to da je potreban SP2 meni super radi a imam SP1 i ako priznajem dosta sam se zezao oko drivera nije tako jednostavno moras malo vise da se cimas.Mislim da ce ti 4.12 catalyst raditi bez problema.n znam probaj da ocistis registry nemam ideju!
POZ

Poslednja izmena:
'Ajde, kao boga te molim, daj nekom na recenziju svaki svoj post...

u cemu je tvoj problem?

Mozda je glupo pitanje ali da proverim, da li si uninstalirao stare drajvere iz device menagera i control panela(add/remove programs) pre instalacije novih drajvera?

Ima na Ati site-u njihov utility za deinstalaciju i brisanje drivera iz registrija.Uninstal drivera, control panela, reset, F8, safe mod i pocistis sve iz windowsa sto pocinje sa Ati ( search ati*.* ) Reset, instalacija drivera, reset, instalacija control panela. Gotovo.

Ne vredi. Sve sam zivo probao i nista. Cak sam uradio repair sistema, ali ista stvar. Sto je najgore, posle repair-a ne mogu da vratim na one drajvere koji su dobro radili i sad radi bez drajvera. Ne znam sta vise moze da se uradi?

mozda ti je fajl zeznut, skini ga opet ili najdi ga na drugom disku,zavisi kako si ga nabavio.

Izvadio sam graficku napolje i opet je vratio. Ponovo sam instalirao Catalyst 4.12 i ponovo mi javlja istu gresku, ali posle restarta sve radi. Gledao sam u device menager i tamo prikazuje da su novi drajveri uspesno instalirani. Ne znam sta da kazem. Uglavnom sada je OK. Vise ne zeza ni kod igranja. Hvala svima na pokusaju da mi se pomogne. Svako dobro.

Nazad
Vrh Dno