Šta je novo?

Problem sa ATI catalyst control center-om

Chuck Norris

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2004
Poena
319
Juce je sve bilo OK. Danas sam umesto analognog kabla, povezao svoj novi TFT Philips 170X6FB sa ASUS 9600XT, preko DVI kabla (DVI to DVI) i posto se ucita XP i ATI Catalyst Control Center (zajedno sa antivirusom itd.) kada pokusam da startujem pomenutu aplikaciju javi mi se sledeca poruka sa logom ATI:
CLI application (command line interface) has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.
Stoje dva dugmeta Debug i Close koja ne sluze nicemu (kao i obicno). Samo se ugasi CCC i nikom nista, sve normalno radi, ali ta aplikacija nece da se pokrene. U pitanju je ATI 6.5 (display i CCC) i NetFramework 2.0. Kada ga uklonim iz startapa i pokrenem ga rucno opet isto. Dakle sta da radim?

Poslednja izmena:
Deinstaliraj .NET frejmvork, pa instaliraj samo .NET 1.1.

ovo bi trbalo stajati u FAQ sekciji, po milion i prvi put isto pitanje...

Much obliged. Hvala na savetu probacu kad stignem gajbi.

Ajde da ne otvaram novu temu, juce stavim nove catalyste, 6.6 sa Control Centerom (pre toga nije CC bio instaliran, drajveri 6.5), i nakon restarta slika seceeee, ama u bas svakoj situaciji. Problem je u bilo cemu: otvaranje prozora, maximizacija, minimizacija, prevlacenje prozora preko ekrana, bilo sta. Neku igru se nisam usudio da upalim. Kartica je Club3D 9550 256MB. Deinstalacija CCa je unormalizovala stanje, ali mi je cudno da CC pravi takve probleme. Ili mozda nije do njega?

RazbojNick je napisao(la):
Ajde da ne otvaram novu temu, juce stavim nove catalyste, 6.6 sa Control Centerom (pre toga nije CC bio instaliran, drajveri 6.5), i nakon restarta slika seceeee, ama u bas svakoj situaciji. Problem je u bilo cemu: otvaranje prozora, maximizacija, minimizacija, prevlacenje prozora preko ekrana, bilo sta. Neku igru se nisam usudio da upalim. Kartica je Club3D 9550 256MB. Deinstalacija CCa je unormalizovala stanje, ali mi je cudno da CC pravi takve probleme. Ili mozda nije do njega?

Probaj da iskljucis dva servisa koja se odnose na ATI drajvere (Hotkey poller i ATI Smart...). Meni se masina redovno zivhanije ponasa kada iskljucim ta dva sranjca...

Inace, ATI Catalyst je jedan od najvecih smorova sa kojima se susrecem u retkim trenutcima kada radim na smorenom PC-ju 🙂

Vidim da je i nVidia uvela nesto slicno... Ja i dan-danas ne vidim koja je poenta Control Center-a tj. sta je pisac hteo time da kaze... Mislim, 70 mega za nesto sto bi trebalo da bude najobicniji utility program. Ovde ispade, pomocni softver sam sebi svrha. Katastrofa, ti ATI drajveri su totalni bloatware, a vidim da i nVidia uvodi istu stvar... Jadni korisnici.

Poslednja izmena:
Probao sam i iskljucivanje tih servisa, nije se nista promenilo. Mora da je nesto drugo u CCu bilo problem. Svejedno, vise ga ne stavljam, ni ne vidim korist od toga.

Nazad
Vrh Dno