Šta je novo?

Problem sa ATI 9800SE

• Začetnik teme Začetnik teme Tyler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tyler

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2004
Poena
619
Da prvo navedem konfiguraciju
msi kt4v ploca
athlon 2200+
512 MB ram [2 plocice]
2 HDDa, jedan od 120 GB, drugi od 40,
DVD-ROM, 52x Asus rezac...
Mercury kuciste sa ne znam kolikim napajanjem, mislim da je 400W..

Graficka Karta je polovan 9800SE. Sa Soft moded driverima se otkljucaju svih 8 pipelineova, karta radi, dere u 3dmarku [za moje pojmove 5200 poena u 3dmarku 03 nisu za bacanje]... U ati tool-u prijavljuje da je 256-bitna... i sve bi bilo lepo da tako...

Povremeno, pri paljenju racunara, na svakih 3 dana pojavljuju se vertikalne linije jos pri bootovanju racunara i nastavlja se dizanje windowsa i to tako ide umesto da komp pisti i vristi. Decko lepo ugasi comp i upali ga opet i karta ima normalnu sliku. [Btw, karta je izgurala 3dmark u trajanju od 6 sati bez ijedne brljotke!]

Problem koji sam ja video kod njega je taj sto karta malo "klacka" u slotu. Ne znam da li to ima neke veze, ali dokle god sam ja visio kod tog drugara sve je bilo OK. Nema veze da li je soba hladna, topla, usijana, da li je komp paljen ili gasen 100 puta u toku dana, jednom u 2-3 dana se pojave te vertikalne crte pri startovanju racunara.

Da li je neko video nesto slicno? Da li neko ima pojma o cemu se ovde radi.. Btw, karta je polovna i lik za nju trazi 120 EURA! Da li to vredi ili ne vredi uzimati pre svega, o cemu se radi u ovome? Prvi put se srecem sa ovakvim cudima da karta ne pisti ako nije lepo ubodena i slicno...

Da li ima ovde nekoga ko bi mogao da mi pomogne?

Trenutno imam slicnu karticu na testiranju (9800SE AiW), prodavac me je ubedjivao da moze da se otkljucaju jos 4 Pipeline sa soft-modom, i da sve radi kako treba (3DMark i ostale zavrzlame). I zaista, 3DMark odradjuje odlicno, bez greske (u dve verzije 2001 i 2005). Medjutim, nesto mi nije davalo mira, i testirao sam dalje (bunilo me blago podrhtavanje slike na momenat), i nasao sam programcic koji dobro pokazuje moguce greske u otkljucanim Pipeline: ATITool

Startuj program, i izaberi opciju "Scan for Artifacts", ako ti se pojavljuju greske (zute tacke i slicno), onda je neka od otkljucanih Pipeline neispravna (slucaj kod mene). Steta, inace kartica daje dobre rezultate, ali cu je vratiti... (2570 poena u 3DMark 2005 i preko 17.000 u 2001).

Cena je solidna, ali bi mogao da spusti za neki € ako hoce (ovde u Nemackoj nova 9800SE je oko 130 €, ova koju sam ja hteo da kupim je oko 180, All in Wonder model sa TV in / TV Out i TV tjunerom, daje mi za 130).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno