Šta je novo?

Problem sa Athlon x2 4200+

pantelija08

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2008
Poena
309
Problem je taj da mi je jedno jezgro konstantno optereceno a na racunaru nisu pokrenuti nikakvi znacajniji procesi plus je racunar sveze formatirani i instaliran win xp

U Task Manager-u ne možeš da vidiš koji proces opterećuje CPU ?
Jesi li čekirao :
"SHOW PROCESSES FROM ALL USERS" ?

Poslednja izmena:
Jedini pravi put je da provališ šta ti opterećuje procesor. Recimo antivirus sw ili nedajBože virus, teško da je nešto hardverski.

Bilo bi lepo da okačiš šotku Task Manager-a gde se vide procesi i obavezno čekiraj kolonu "CPU usage".

Brate, ajde malo za promenu iskljuci SVE programe, znaci i sve ikonice kod sata u tray-u sto rade, ali SVE iskljuci, pa onda daj sliku.
Ima covek problema sa opterecenoscu procesora, a ko beg ukljucio zilion programa i jos postavlja tu sliku ovde :D.

Uzeo sam od ortaka drugi HDD i na njega instalirao Windows i opet isto

A jel utice to zauzece u idle, kod recimo igranja igara, ili kad stavis da se nesto otpakuje, jel traje dosta dugo...
Instaliraj Everest, ako vec nemas, ima on u svojim testovima dosta testova za procesor, a imaju i reperni rezultati za skoro sve procesore, pa ako ti je rezultat tvog primerka 4200+ blizu po rezultatu procesora 4200+ na testu, onda nemas nikakvih problema :).

Poslednja izmena:
Totalno nemam ideje, onda moguce da nesto sa procesorom ne valja, ili u kombinaciji procesor - ploca.
Ako ti je taj od koga si uzeo hdd baaas dobar drug, onda probaj svoj procesor kod njega...

Stvarno zbunjujuce,proverih svaki od meni nepoznatih procesa,nista nije spyware ili nesto sto bi opterecivalo CPU tako..
Probaj da clearujes CMOS,ko ce ga znati,mozda se nesto promeni..Ovo je mozda i glupost sto predlazem,ali stvarno cudan problem imas.

P.S.Da li mozes nekako da tu pojavu,zauzece jednog jezgra,povezes sa necim sto si uradio sa kompom?Dodao nesto,instalirao..?

updatovao sam bios, a sve ostalo su standardni programi koje svi koriste. Jedino bios

Imao sam skoro slican problem sa istim procesorom, ploca Biostar TA770, zauzece procesora je konstantno bilo preko 50%, izmenjano bukvalno sve i na kraju se ispostavila da ploca pravi problem, kako, zasto, ostalo je misterija...

Resio sam problem, ipak je bios bio u pitanju. Vratio sam ga na staru verziju i sad sljaka extra. Hvala svima za pomoc

Nazad
Vrh Dno