Šta je novo?

Problem sa athlon 3000+ (754)?

tvister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
Elem konfa kupljena u PC Impulsu :( (A64 3000+,Corsair 512RAM, Gigabyte s754, Maxtor 160 GB S-ata, Ati 9600XT...).
Posle par meseci disk poceo da brljavi, nadjeni bad sektori, odnesen na reklamaciju, dobijen drugi za koji sumnjamo da je nov.

Taj novi formatiran, instaliran XP+SP2, ali uz jedan problem. Prilikom formatiranja
(full format) dosao do 99% i stao, preko quick formata proslo.

Jedno vreme sve radilo kako treba a onda poceli problemi kojih je bilo sa ovim novim diskom i pre nego sto sam ja sve ovo odradio jer je vec bio instaliran operativni sistem od strane vlasnike kada mu je bio donesen ovaj drugi 'novi' disk.

Problemi su sledeci: nestala opcija za WinXP izgled ekrana (appearance), ostao samo classic, sta je ovo majku mu...(znaci ovo se desava po drugi put).
Sledece: za razne aplikacije prilikom pokretanja dolazi do pucanja programa uz poruku 'do you want to send bla, bla...'. Kada je pokusano skeniranje diska (nakon uocenih problema) iz prompta, izbacio neku gresku (nisam bio tu da vidim tacno koju ali nije bilo na kraju zavrsnog izvestaja).

Ima li neko ideju sta bi trebalo probati a ja cu programima za testiranje detaljno proveriti svaku komponentu.
Ukoliko je neko imao slicno iskustvo pomoc je dobrodosla.
Poz

Pa neznam sta da ti kazem,ali znam jedno nikad ne kupuj racunare ili komponente u PC impulsu mislim stvarno su skart.A taj problem bi trebao da im izreklamiras milim jos ti vazi garancija?

Problem je do jedne od sledecih stavki:
- ploca (neki od kontrolera, BIOS), recimo 70% verovatnoce
- memorija (20%)
- procesor (10%)

Nema veze sa PC impulsom, slican problem sam vidjao kod ploca raznih proizvodjaca i chipsetova. Deshava se.

Poslednja izmena:
Garancija jos vazi tako da cu ortaku najverovatnije predloziti da im kompletan PC odnese pa nek se oni zezaju. Jos nisam stigao da je istestiram zbog ispitnih rokova pa cemo videti.
Napominjem da je do pojave bad sectora na prvom disku sve radilo kako treba.
Poz za sve

probaj novim biosom sa gigabyteovog sajta. Mozda su tokom revizija nesto zbrljavili sa podrskom za hardove vece od 137GB

Vrh Dno