Šta je novo?

Problem sa ASUS X54H

Texnicar

Cenjen
Učlanjen(a)
27.06.2012
Poena
151
Kupio sam ovaj lap top sa namerom da radim sa njim neke zahtevnije stvari i to sa puno optimizma. Procesor je super, intel i3 odlično radi sve poslove, ali imam tu situaciju sa grafikom. Prva situacija je sledeća: radim u Autodesk Inventoru 2012 i kada otvorim neki sklop koji sadrži gomilu sitnih delova zatvara mi se program i dobijam informaciju da je drajver za grafiku prestao da radi. Naravno probao sam da updeat-ujem drajver i onda mi kaže da nema novijeg drajvera od tog. Poslednji datum drajvera koji sam ja našao je 27.09.2011. Pošto je grafika Radeonova ima naravno opcija za podešavanje, ali malo. Postoje opcije za tu neku 3D grafiku i to sam probao međutim nema efekta ni na maksimumu. Druga situacija nastaje posledično tom podešavanju 3D grafike kada stavim na max sve onda mi secka PES 2012 kada igram. Ja ne znam da li mi se to dešava jer je ta grafika slaba za te stvari, ili ne znam da podesim to, a možda čak nešto treće. U napred zahvalan na pomoći!!!

Realno, nista nam nisi rekao. Oznaka ASUS X54H je cele serije i mi ne znamo koja je Radeon grafika ako nam ne kazes.
Mada cim PES 2012 secka na Max ili je neki Radeon 6310 ili ti radi grafika iz procesora, pa nisi nesto lepo podesio.

U pravu si, nisam ni napisao koja je grafika. Komp je ASUS X54HR-SX131. a grafika AMD Radeon® HD 7470M sa 1GB DDR3 sopstvene memorije, maksimalna memorija do 2302MB (1024+1279) deljene sa instaliranih 4GB sistemske memorije.. Gledam ta podešavanja, ali ja nisam dovoljno stručan sa računarima. Meni se činila ok ova grafika kada sam kupovao računar,jedino što nisam siguran koja je razlika između ove grafike u lap topu i one u klasičnim kompjuterima, tj ne znam da li je to što piše u opisu zaista tako ili je slabije u lap topovima.

U pravu si, nisam ni napisao koja je grafika. Komp je ASUS X54HR-SX131. a grafika AMD Radeon® HD 7470M sa 1GB DDR3 sopstvene memorije, maksimalna memorija do 2302MB (1024+1279) deljene sa instaliranih 4GB sistemske memorije.. Gledam ta podešavanja, ali ja nisam dovoljno stručan sa računarima. Meni se činila ok ova grafika kada sam kupovao računar,jedino što nisam siguran koja je razlika između ove grafike u lap topu i one u klasičnim kompjuterima, tj ne znam da li je to što piše u opisu zaista tako ili je slabije u lap topovima.

Ne moze da se porede grafike u laptopovima sa grafikama iz desktopa to prosto nije isto cak i kad bi bila dva po oznaci identicna modela uvek je brzi onaj pravljen za desktop.

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7470M.67752.0.html

Poslednja izmena:
To se desava ako se graficka karta pregreje. Pokusaj da proveris temperature pre i za vreme rada 3d peograma. Ukoliko su neke nenormalne temoerature, onda mora u servis.
Pes 2012 je mnogo zahtevniji od Autodeskovog programa i bas me cudi da driver puca.

Evo situacije, drajver i dalje puca samo na inventoru. Pitanje je sledeće, na sajtu Amd-a nalazi se drajver koji je noviji od onog koji imam ja i ja ga skinem i probam da updeatujem, catalist odradi instalaciju i on mi ne updeatuje grafiku, da li ima neka caka sa time. Inače kada uključim automatski da mi updeatuje grafiku on ne nađe taj novi drajver koji sam ja našao. Updeatovao sam i BIOS!

Ako ti je laptop pod garancijom nosi ga u servis, ako nije potrebno je prekuglavanje ili zamena grafičkog čipa ili memorije koje koristi grafička karta.

Nazad
Vrh Dno