Šta je novo?

Problem sa ASUS VG248QE pri 144Hz i overclockom grafe

Učlanjen(a)
09.06.2010
Poena
160
Grafa je iz potpisa, a problem je sledeći:

Kada je monitor na 144Hz, svaki vid overclocka grafe izaziva "flickering" u radu, i na desktopu i u igrama. Na nižim frekvencijama nema nikakvih problema.

Isto se dešava i sa afterburnerom i sa amd overdriveom i totalno je nebitno koliko je overclockujem, čim se vrednost clocka malo promeni - odmah sledi bagovanje.

Hvala u napred na predlozima, savetima, iskustvima... :)

Proveri na kom DVI portu ti je prikljucak.

Probao sam oba priključka u grafičkoj karti. Pokušaću sa drugim kablom, drugom grafom (nvidom).

Sve više sumnjam na amd drivere, ista stvar se dešava kada nemam nikakav driver instaliran (i bez overclocka baguje)...

Samo da prijavim da sam rešio problem, u msi afterburneru treba da se izabere opcija "unofficial overclocking mode - without PowerPlay support" i flickering nestaje :)

Kakvi su ti utisci sa monitorom ?

Veličina za gaming - taman, prikaz u igrama tečan (u većini igara bi idealno bilo da vučeš oko 60fps-a da bi prikaz bio idealno tečan).

Sve u svemu, kada sam rešio ovaj problem sa overclockom grafičke, prezadovoljan sam. Svaka preporuka za 120Hz+ monitore.

Pazi, Nvidia kaže da njihov Q-Sync sistem radi bez problema jedino na Nvidia grafičkim karticama, ne znam koliko je pametno da se takav monitor koristi na AMD grafikama. Možda si zato i imao problema, daj Bože da si problem rešio no ko zna. Ne bi bilo loše da nabaviš Nvidia grafiku kako bi imao 100 % kompatibilnost.

@Radomirsubzero
Kako 60 ? Zar ne treba za idelan prikaz broj frejmova da bude 144 u skaldu sa 144-Hz. Od skoro imam Asus VG278HR, sto bi trebalo da je isti monitor samo sa nesto vecom dijagonalom. Primeti se sve ispod 120fps na kolik je kod mene podesen zbog LightBoost-a, svakako je preko 60fps sve vise nego igrivo ali je idealan prikaz tek na konstantnih120fps, razlika se primecuje u svim igrama. Prosto je milina igrati Dotu 2 i Diablo 3 na ovom monitoru :)

Ne znam sta igras, ali svakako sa tom grafikom iz potpisa ne mozes bas mnogo igrara poterati na 120fps... Ovakav monitor za maksimalnu uzivanciju u svim igrama trazi bas dobar prateci hardver, cpu i gpu, da bi mogla da se dostigne cifra od 120+ frejmova, a da se ne pravi kompromis sa podesavanjima :p

@*******i
Ajd' recimo da uzmem na primer igru u kojoj sam skoro non stop pratio kretanje fps-a, APB Reloaded. Sve bi izgledalo extra tečno dok fps ne padne ispod 50, a čak i kada prelazi 100 fps nisam video nikakvu razliku u odnosu na onih 60-70.

Drugi primer, cs 1.6. FPS zakucan na 100, prikaz savršeno tečan. CS GO takođe, doduše tu je fps dosta veći. Battlefield 3 - sve iznad 50-60 izgleda tečno, itd.

Dakle, ne osporavam tvoje mišljenje da je pri 120Hz+120 FPS sve "idealno tečno", ali kažem da ja ne primećujem razliku u radu na 60-70 i na 120+ fps. I tvrdim da je razlika i pri tom nižem fpsu enormna u odnosu na 60-75Hz monitore, to je poenta cele moje priče, jer sam se ja i sa ovom jadnom, starom grafom preporodio od kako sam nabavio brzi monitor. I zbog toga zagovaram njegovu kupovinu, jer smatram da je mit da je potrebna zverina od kompa, poklapanje fps-a i hercaže itd...

Kupio i ja VG248QE takodje ne vidim ne znam kakvu wow razliku al jedno je sigurno a to je da mnogo bolje igram . Igra je tecnija naspram monitora koji sam prethodno koristio Dell U2311H . Na dell su lepse boje prikaz slika itd al nije to minotor za game . Dugo vremena sam se zalio na lagove i kojesta , smarao sam sve redom mislio da je do neta itd . Sad su sve nedoumice resene sto se toga tice . Dakle monitor je za gaming i samo za gaming dok mi se za sufr i ostalo ne svidja .

Videces razliku kada budes imao u Battlefield 3 konstantnih 120fps, to nije razlika igrivo/ne igrivi, sam prikaz je daleko lepsi slika je nekao jasnija uz mnogo manje blura. Ja dotu igram svaki dan tu je razlika ko nebo i zemlja ips vs TN, sto kaze @Apple sve je nestalo sto sam mislio da je razlog za pehove u igri, slika je kristalno jasna sta god da se desava na terenu kada je fps 120. Dobra stvar kod ovih monitora sto gotovo nema ulaznog kasnjenja u kombinaciji sa visokim vrednostima osvezenja slika, pravi monitor za svakog gamera :p

@ Apple
Postavi cu malo kasnije podesavanja sa kojim svoj TN panele pretvaras u nesto sto je najpribliznije ips kvalitetu prikaza ;)

Poslednja izmena:
Bas sam to hteo pitati . Podesavao sam donekle al jos to nije to . Unapred zahvalan ;)

Vrh Dno