Šta je novo?

Problem sa Asus P5E?

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Imam problem sa mojom konfiguraijom, ukoliko je racunar iskljucen iz struje (nema veze da li preko prekidaca ili izvlacenjem AC kabla iz napajanja), pri prvom ukljucivanju komp krene da se bootuje, svi ventilatori (CPU, grafika, kuciste) se zavrte i nakon 1-2 sekunde (ne stigne ni do prvog post ekrana) sve se iskljuci. Nakon pauze od 2-3 sekunde komp se sam ponovo ukljuci, ali ovog puta postuje, udje u Win 7 i radi bez ikakvih problema. Nadgledao sam +12V i +5V napone od napajanje sa dva unimera tokom ove "anomalije" i video sam da naponi padnu na 0V, tj. napajanje se iskljuci. Pomislio sam da je napajanje u pitanju, ali komp se isto ponasa sa novim Chieftec napajanjem od 500W. Ukoliko je komp iskljucen i stoji prikljucen na mrezu, sledece prvo paljenje ce biti normalno, ali ukoliko samo na trenutak iskljucim napajanje i ponovo ga ukljucim, pri prvom paljenju problem ce se manifestovati. Ja sve tipujem da je problem oko maticne, pa me zanima me da li se neko susreo sa ovakvim problemom?

Moja ploca iz potpisa, recimo odradim neka setovanja u biosu, sacuvam, on odradi reset, medjutim umesto da se upali i baci sliku on ga ugasi i tek posle 1,2 sek upali, za tu plocu je to normalno. E sad ako ti se gasi prilikom bootovanja tu je neki drugi problem u pitanju..

Problem moze da pravi baterija za bios ako je izgubila svoj kapacitet.

Moja ploca iz potpisa, recimo odradim neka setovanja u biosu, sacuvam, on odradi reset, medjutim umesto da se upali i baci sliku on ga ugasi i tek posle 1,2 sek upali, za tu plocu je to normalno. E sad ako ti se gasi prilikom bootovanja tu je neki drugi problem u pitanju..
ovako je i kod mene, koliko sam citao prvo radi proveru pa ukljucuje. normalno za neke asus ploce. to moze da se iskljuci u biosu

To je potpuno normalno za tu generaciju cipseta,cak i za neke prethodne [vidi moju u potpisu]...

Ja sam imao asusa 5PKC isto se dešavalo pa čak i na dfi-ju to je normalno takava je priroda ploče nejmaš brige.

Nazad
Vrh Dno