Šta je novo?

Problem sa ASUS P4B533-M i DivX-om

pantaNS

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
620
Dakle,
montirao sam ovu plocu sa C4 1.7, 256DDR, ATI R7500, Pioneer DVD117, Acorp 56k v.92 i prilikom pustanja Divx-a dok ide film, dolazi do zastajkivanja i brujanja zvuka (kao kad se zaglavi pa zvuk od npr. 1/3 sekunde se vrti u loop-u) zatim posle 1sec se nastavi film i tako dalje svakih 5-10 sec. Nakon restartovanja se nekad ponasa ok i pusta dobro film, a nekad brlja. Da li to moze da se otkloni mozda PCI latency timer-om ili ako ne da li neko zna kako resiti ovaj problem.

Pozdrav,
Nebojsa

pantaNS je napisao(la):
Dakle,
montirao sam ovu plocu sa C4 1.7, 256DDR, ATI R7500, Pioneer DVD117, Acorp 56k v.92 i prilikom pustanja Divx-a dok ide film, dolazi do zastajkivanja i brujanja zvuka (kao kad se zaglavi pa zvuk od npr. 1/3 sekunde se vrti u loop-u) zatim posle 1sec se nastavi film i tako dalje svakih 5-10 sec. Nakon restartovanja se nekad ponasa ok i pusta dobro film, a nekad brlja. Da li to moze da se otkloni mozda PCI latency timer-om ili ako ne da li neko zna kako resiti ovaj problem.

Pozdrav,
Nebojsa

Da li si probao sa nekim drugim driverima za graficku, drugim divx codecom?

Meni ovo najvise lici na problem sa drajverima za zvucnu kartu.

Ili sa samom zvucnom kartom, s obzirom da veliki broj Asus P4 ploca ima problema sa integrisanim zvukom, narocito -M varijante. Probaj da update-ujes driver iz device managera, znaci ne preko instalacije (da bi zaobisao software koji se instalira za zvucnu). Na toj ploci je CMI, pa mozes eventualno da potrazis novi driver za njega.

I meni to lici na neke drajvere za plocu. Sta konkretno, moraces sam da otkrijes. Meni se to desavalo, kada sam sa TX ploce presao na BX, a nisam primetio da svi drajveri za PCI, ISA, AGP bridge-ovi etc. nisu bili reinstalirani preko add new hardware (na HDD-u je bilo sve za TX, a nisam instalirao Windows od pocetka).

Nazad
Vrh Dno