Šta je novo?

Problem sa ASUS monitorom

ckibunenko

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
320
Monitor je ASUS VW195D 19‘‘ LCD WIDE, a problem sa njim je sledeci : Slika izgleda uzasno,fotografije katastrofa, slova su sa kvrgama tako da je zaista uzas gledati u njega.Sve je nekako nesrazmerno...Menjao sam sve moguce rezolucije!
Veoma cudno je to da je slika na ovom monitoru sasvim dobro izgledala na staroj masini gde je bila AGP grafa stara 5-6 godina, a na novom sistemu sa novom PCI grafom ASUS 7300GT Silent slika je ocajna.
Da li neko ima ideju u cemu je problem i sta da radim kako bih dobio normalnu sliku?:wave:

Ne treba da menjaš sve moguće rezolucije, treba da bude jedna jedina: 1440x900, ako je nemaš u postavkama onda nije monitor prepoznat kako treba.

Sve vreme je rezolucija na 1440x990.Ova slika ne moze da se poredi sa onom koja je bila na starom kompu ( i grafi).Ne znam da li je mozda do same nove graficke karte?Ne bi trebalo posto je 7300GT relativno dobra grafa...A jos je i ASUS bas kako i monitor :) Pa nije valjda da nisu kompatibilne :)
Slika je inace 32-bitna,prepoznata je grafa...
Imate li jos neku ideju sta da radim?

Sta se deshava kada resetujesh sve i stavish fabrichka podeshavanja ?
Ja imam identichan monitor i za sada sve radi kako treba. Grafike koje sam imao su 8500gt i 9800gtx+ slika je uvek bila ista.

Gledao sam sada u okviru podesavanja monitora i vidim da je samo Plug And Play monitor.Bez tacne oznake.Ja nikakav CD uz monitor nisam dobio, a evo trazio sam na netu i ne mogu da nadjem drajvere za njega...
Oki jel tebi stoji tacan naziv monitora?Da nije u tome caka?

Klikni na menu dugme i idi do kraja i videcjesh System Setup. I klikni poslednje - reset dugme pa javi shta si uradio.

Da to je taj isti monitor.

Klikni na menu dugme i idi do kraja i videcjesh System Setup. I klikni poslednje - reset dugme pa javi shta si uradio.

Da to je taj isti monitor.

Alal ti cufte, i meni si upravo pomogao, monitor Asus VW222s. Slican slucaj uzeo novu konfiguraciju pre par dana a pre sam na staroj imao agp karticu 7600gs, sad 3850 PCI-e. Isto blago razlivanje slova, pa nisam mogao dugo da buljim u monitor bode oci sve dok nisam odradio reset :banana:
Mislio sam da je vrisno monitor, vec 3 dana sam ludeo zbog ovoga i sve zivo pokusavao:p

Nazad
Vrh Dno