Šta je novo?

problem sa Asus M5aA97 R2.0 i prepoznavanjem jednog od hdd-a

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Pre koji dan sam zamenio M2N-E koja me dugo i verno sluzila sa M5A97 R2.0 i imam problem sa prepoznavanjem jednog od 4 hdd-a koja su radili savrseno normalno na prethodnoj ploci. Imam SSD, 2x1Tb i 640GB. Problemacan je jedan disk od 1Tb-a. Prilikom ukljucivanja racunara i podizanja sistema disk se ne vidi, zatim resetujem racunar, udjem u bios (ne radim nista u biosu) izadjem, podigne se sistem i disk je tu :S
Poslednji bios, menjani kablovi, grana napajanja, sata konektor, pokusavao sa ahci/ide kombinacijama u biosu, uvek isto.
Ima li neko ideju? :S

Na tome imaš UFI bios, negde treba da ima neki ˝ delay˝ za diskove da mu da sekundu - 2 za spin up. Svaki HDD prolazi kroz svoj testing kad se zavrti, možda je ovaj malo lenj. Probaj da ga staviš kao poslednjeg prvo može da pomogne

Da javim i kako sam resio problem ili bar izgleda da sam ga resio :)
Problematican disk je bio Samsung F3 1TB HD103SJ, cackajuci po netu o problemu naleteo sam da je doticni disk imao problema sa SB850 i da je Samsung izbacio firmware patch kako bi to resio. Jeste da je kod mene SB950 ali nisam imao sta da izguibim. Posle stavljanja novog firmwer-a, poslednja dva dana nemam nikakvih problema i izgleda da je problem resen.

Vrh Dno