Šta je novo?

Problem sa ASUS ATI EAX1600Pro/i

The Stig

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
470
Dakle ovo je verzija sa HDMI i 256MB DDR3. Kad instaliram default drivere sa CD-a koji je došao, oni rade manje više OK (jedino pri svakom pokušaju OC-a popijem restart). Kad probam najnovije drajvere za ovu seriju, rezultaj je ekran koji se pali gasi u intervalima od par sekundi.

E sad, kad sam je izvadio, vidim da su dva kontakta na PCIe oštećena.

Da li može biti u ovome problem?

mislim da on ne misli na taj razmak, nego na ono malo tamnije na samim krajevima konektora. meni lici da su osteceni

Nisu, bas sam na to i mislio. Jedino sto mi pada na pamet, je da je to neki osetljiv vod, kroz koji nije pozeljno da proleti static discharge pri ubacivanju kartice, pa se taj vod vezuje posle mase (uzemljenja).

Imas li makro mod na kameri ili mobilnom? :d

Salu na stranu, problem bih jurio negde drugde (driveri, win, chipset) nego na tim vodovima. Moje misljenje je da ukoliko su oni neispravni, kartica nece nikako da radi (mada mozda gresim).

Nigde se ne vide tragovi gorenja vodova, a to je solidno debeo kontakt, pre bi izgorela stampana veza.

EDIT:
Ako malo bolje zapiljis videces da taj pin nedostaje na novoj kartici.
gigabyte-3870-card.jpg

Poslednja izmena:
Ista stvar je i kod mene na pinu... Znaci to nije... 😛

Salu na stranu, problem bih jurio negde drugde (driveri, win, chipset) nego na tim vodovima. Moje misljenje je da ukoliko su oni neispravni, kartica nece nikako da radi (mada mozda gresim).

Problem se dešava i kod svježeg windowsa XP, a na Visti čak dolazi i do onog "mješanja boja", ne znam kako da drugačije objasnim, ono kao kad crna slova nisu crna, nego ima nešto malo okolo. :trust:

Ovako radi od kad je kupljena. Ja sam retard što nisam o ovome mislio dok sam imao garanciju. :wall:

EDIT: Ako je bitno, ostatak konfiguracije je M2N-E i Athlon 4600+

Poslednja izmena:
Izgleda da je memorija otsla...:S:

Ja mogu da dodam da se i kod mene dešava da popijem restart pri svakom pokušaju oc (podizanjem magistrale) sa Asus EAX 1600 Pro (crvena), što nije slučaj kada ubacim drugu karticu (nV)..mislim da je ***** u drajverima...

Evo sad mi ode i kuler na pomenutoj. :d

E sad, šta je pametnije, maksimalno je downclockovati, samo da mi služi neko vrijeme (dok ne skupim pare za bolju) za surf i filmove, i/ili recimo zavrnuti najobičniji kuler na onaj radijator od hlađenja?

Trenutno radi nekih pola sata u otvorenom kućištu, bez ikakvog kulera, ali je vruća k'o ringla.

Ma samo kupi najobicniji kuler za 100din (8cm) i nekako nakaci, ima temperatura extra da pazdne. Ja sam danas nakacio takav jedan kuler na pasivnu x1300 koja se toliko grejala da nije prst mogao da se drzi 1 sec na hladnjaku. Sad kad sam stavio kuler, hladnjak je leden, graf ne zabada i sve je ok.

Upravo. Zakaci nesto da duva direkt u nju, nebitno je sta, pasce temeperatura sigurno 15ak stepeni.

Nazad
Vrh Dno