Šta je novo?

Problem sa Apacer HT203 200X 4 GB Flashom

puska

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
319
Od pre par dana imam problema s navedenim flashom, par fajlova sa njega su imali crc error a jedan uopste nije mogao da se kopira, formatirao sam ga i probao sa direktorijumom od 3,5gb i par fajlova na root, fajlovi u root-u su bili citljivi, a folder od 3,5 gb prazan, dok je flash uredno prikazivao da je skoro skroz pun.

Treba li da ga reklamiram?

Ploca je GA-K8N51GMF-9 (nForce 430 sa int 6100)
Uradio sam HD Tach test i rezultati nisu kao kad sam ga uzeo.

Prilozi

• apacer.JPG
    apacer.JPG
    87.3 KB · Pregleda: 82
evo kako pokazuje free space dok se nista ne vidi na flashu (nema nista hidden) i uradjen test sa HD Tach RW, neznam sto toliko varira transfer mada je write izgleda kako treba, samo je read los i gubi podatke.

Prilozi

• hd tach rw + 3p sa space.JPG
    hd tach rw + 3p sa space.JPG
    207.9 KB · Pregleda: 89
da li si ga formatirao u FAT 32 ili FAT 16?

probaj da odradis format sa FAT 16, pa testiraj.

probao sam formatiranje iz windowsa klasicnim formatom, probao sam iz dos-a format u fat32 i probao sam format sa onim njegovim FDU tool-om sa mini diska. Evo skoro svi fajlovi s posla su uspesno prekopirani i kuci, samo 1 nije uspeo da kopira, probacu sa FAT16 da vidim hoce li biti bolje.

izgleda je do Gigabyte ploce evo na masini iz potpisa rez., ali i dalje ostaje problem sa necitljivim svim fajlovima

Prilozi

• apacer_asusP5K.png
    apacer_asusP5K.png
    28 KB · Pregleda: 87
sad mu vise nije nista, win ga ne prepoznaje kako treba i nemogu ni da mu pristupim

Prilozi

• nije_mu_nista.JPG
    nije_mu_nista.JPG
    170.5 KB · Pregleda: 85
Ja sam uzeo svojevremeno model od 1GB, i crkne, daju mi novi, i tako tri puta, na kraju sam digao ruke i uzeo corsair

Stvarno neznam opisao sam problem, kako je krenuo i evo danas konacno vise ni ne radi. Imam druga uzeo je na moju preporuku isti flash, medjutim on se ne zali. Ali me sad drugo brine zasto ovaj Gigabyte nema full protok a ploca je USB 2.0

Sto je najgore, onaj write sa druge slike (to je sa Gigabyte ploce, jel' tako?) ti je sasvim normalan, po specifikacijama (read je los, on the other hand)... dok je kod tebe read normalan, a write - probija specifikacije! I to dobrano probija...
(da podsetim, specifikacije su 30/18 MB/s)

Totalno nejasno...

post 1 i 2 su radjeni na Gigabyte-u s posla koji bi morao da radi isto full speed nije mi jasno zasto a ima ubacene drajvere za USB 2.0, mozda bolje da obrisem te drajvere.

a post 5 je radjen na masini iz potpisa tj. na Asus P5K.

Cudi me i jako veliki Random access u odnosu na tvoj test

Od jutros ga bezveze prijavljuje nista ide na reklamaciju nadam se da cu sa novim imati vise srece

Poslednja izmena:
post 1 i 2 su radjeni na Gigabyte-u s posla koji bi morao da radi isto full speed nije mi jasno zasto a ima ubacene drajvere za USB 2.0, mozda bolje da obrisem te drajvere.
Kakvi USB 2.0 drajveri, pa samo instalacija SP1 i to je to?!?
Cudi me i jako veliki Random access u odnosu na tvoj test
Da, zaista je solidno veci... a trebalo bi bas random access da bude jako nizak na flash-evima, ipak to nisu hardovi, nema ploca, mehanickih delova kojima treba izvesno vreme za pristup.
Od jutros ga bezveze prijavljuje nista ide na reklamaciju nadam se da cu sa novim imati vise srece
Teraj na reklamaciju, nema sta...

Masina na poslu ima Win Xp Home sa SP2 legalnu verziju, updateovanu, ali ploca je integrisana i ja sam pustio da sam instalira sve moguce drajvere posto sam mislio da bez njih nemoze da radi kako treba.

Sutra saljem na reklamaciju pa cemo videti, nadam se da nece biti problema, i da cu dobiti novi flash.

evo dobio sam novi flash danas, posto je islo postom mislim da brze nije ni bilo izvodljivo, svaka cast Imtelu za brzinu resenja reklamacije

Aj' sad opet osini HD Tach test... prvenstveno me zanima write.

Evo CAR-e masina s posla, kacim od kuce cim stignem

Ploca je GA-K8N51GMF-9 (nForce 430 sa int 6100)

Videcu posto na P5K kuci je bio 24 mb write

Prilozi

• apacer GA novi.JPG
    apacer GA novi.JPG
    88.9 KB · Pregleda: 85
write opet 25mb/s ali citanje je lose oko 29,30 mb/s average, neznam kako si ti izvukao 34

write opet 25mb/s ali citanje je lose oko 29,30 mb/s average, neznam kako si ti izvukao 34
Magija :d

BTW, nikad ja nisam imao 34MB/s, maximalno sto sam video je bilo 32.7MB/s za read, kao i 33 okruglo za burst. Ali je write na 17-18MB/s, sto je daleeeko od 25.

To tvoje je sasvim OK, ipak si po specifikacijama (read), a malo i probijas (write) ;)
Razliciti kontroleri, razliciti rezultati... mada, interesantno, kod mene su identicni rezultati na P965 i nF4 cipsetu. Ali identicni, mozda neke minimalne razlike. Tek na nF2 ima pada, cini mi se da je tamo read oko 20-ak MB/s (write nisam probao).

evo i slike da dokumentujem

Prilozi

• Apacer on Asus P5k.png
    Apacer on Asus P5k.png
    28.2 KB · Pregleda: 66
Write je iznad specifikacije za taj model. Ili su promenili specifikaciju ili se umešao neki cache buffer u račun...

interesantno da se to desava samo na P35 i to i sa onim koji je crkao i sa ovim novim, a i Paradigma na NF4 je izvukao jos i veci write. Mozda moze i malo bolje da masina nije radila u pozadini, uglavnom vec je dosta iznad specifikacije, ali na Gigabyte s posla je write bas kao sto kaze spec.

Nazad
Vrh Dno