Šta je novo?

Problem sa antenskim kablom, uzemljenjem, ili mozda nesto drugo?

acivi_nik

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poena
300
Imam sledeci problem odavno.

1.Prvi put sam primetio kada sam stari komp sa 9500gt vezao dvi-hdmi kablom na LCDTV. Posto taj kabl ne prenosi i zvuk, na tv-u se culo vrlo vrlo glasno BBBZZZZZZZZZ... sve dok je u njega bio ukljucen i antenski kabl (kablovska kopernikus).

2.Sledeci put sam primetio, na totalno drugom tv-u (20 godina mator sony) je bio vezan Wii. Radio je normalno, dok nisam povezao eksterni 3.5inch hdd koji je bio ukljucen u struju. Slika na tv-u je dobila "sneg i maglu" koji su isli gore dole. Hdd cak nisam ni morao da ukljucim u wii, vec je bilo dovoljno da usb pipne metal bilo gde. Cim iskljucim antenski kabl iz tv-a, problem nestaje

3.Sledeci put sam zakacio ITX pc koji bleji u dnevnoj sobi (ima svoj monitor) hdmi kablom na TV (extended, keva da gleda film na TV dok cale cita vesti na netu). Slika na monitoru je pocela da igra, i culo se tiho bbbbzzzz iz zvucnika na monitoru. Naravno,problem je nestao cim sam iskljucio antenski kabl...

Isao sam u kopernikus da pitam sta to nije uredu sa njihovim kablom. Ljudi se cudom cude,kazu da nije do njih i da mi najverovatnije nije uzemljenje ok na kuci. Znam da mi je kuca proveravana kada se plin ugradjivao,trebalo bi da je sve ok. I jos cudnije mi je sto se problem pod brojem 1. desio na sasvim drugom brojilu, struja nema veze sa mojom strujom (problemi 2. i 3.), samo koristimo istu kablovsku. Znaci MORA da je do njih nesto.

Ima li neko savet sta mi je ciniti?

Зашто мислиш да у Коперникусу раде стручњаци? Или у већини сличних фирми? Тамо ради јефтина радна снага која може да одради физикалије и понеки приучен "стручњак" који зна основне основе али пошто корисници знају 1000х мање, онда јесте "стручњак" у фирми.

Upravo tako...

To su uglavnom priučeni prodavci, ali teško da znaju više od toga... Na kraju, to im i nije posao, nego da ti prodaju skuplji paket...

Problem sam resio tako sto sam zalemio na kabl keramicke kondenzatore, cini mi se 500v 1nF ( 2 x 4 dinara ). Nije mi se davalo 400din za galvanski izolator :D
Kod mene u sobi vise nemam dve bele linije koje se krecu gore dole. Probacu i na ostalim televizorima, a najpre u dnevnoj gde mi je slika na monitoru skakala i zujali su zvucnici, jedini primer da su se ispoljile smetnje na kompu,a ne na tv-u. Samo sto ce to morati da saceka neko vreme, jer trenutno tamo nema kompa.

Evo slike, nije uredno, ali odradio sam za 5 minuta.
12767663_10208635459589045_1621409740_n.jpg

Može i tako, ja sam isto tako rešio problem sa vektorovom kablovskom. Čak i njihovi majstori kad su došli da provere što ne radi net nisu imali ništa protiv te buževine, rekli su, aha, imao si smetnje, ok...

Može i tako, ja sam isto tako rešio problem sa vektorovom kablovskom. Čak i njihovi majstori kad su došli da provere što ne radi net nisu imali ništa protiv te buževine, rekli su, aha, imao si smetnje, ok...

jel imas digitalnu?
Ja sad trazio digitalne kanale, pola njih ne radi (pikselizovani i koce)... Cim sam skinuo moju spravicu, proradili.

Ne koristim to vise, promenio sam monitor pa nemam smetnji. Ali je radila digitalna kablovska bez problema.

Jel se secas onda sta si tacno koristio, tj koje kondenzatore?

Vrh Dno