Šta je novo?

Problem sa Altec Lansing 251 zvucnicima...

zmaj011

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
619
Kako mogu da proverim ispravnost 5.1 sistema, jer kada na subwoofer-u prebacim na 6 channel i pustim test koji ide uz plocu (Epox 8RDA) zadnja 2 zvucnika se uopste ne cuju dok kad prebacim na 2/4 channel onda na njima cujem sve zvukove. Napominjem da je sve dobro povezano s'tim sto nisam siguran da li sam u Bios-u ukljucena opcija za 5.1 zvuk posto je zvucna On-Board. I da li ima veze sto sam nastavljao kabla jer je bio kratak za zadnje zvucnike.

Ja sam taj komplet povezivao na NF7 i mucio se 2 dana dok nisam ukapirao da neide zuto-zuto i crno-crno vec zuto-crno i crno-zuto. Sta su i farbali prikljucke, bolje da pise na svakom sta je i da su crni! Proveri nakako da li su dobro prikljuceni!

Imam isti problem ali ni zuto na crno mi ne radi kako treba. U pitanju je Abit NF7-S i AL 251 ne znam u cemu je fora???

Drajveri vam ne valjaju.
Nema veze sa zvucnicima, ovaj problem imaju sve nF2 ploce sa 5.1 kompletima.
Idite na realtek.com.tw i skinite nove.
Dobicete opciju da zvucnu "postavite" u 5.1 rezim i tada ce se cuti svi zvucnici.

Pozdrav!

Ja sam poiskljucivao sve opcije u SS panelu ,zmenio zutu na crnu i test kobajagi radi ali u Far Cry ne radi centralni kanal. Probacu da skinem te drivere.

Zver, ti imas -S, to je MCP-T juzni most, tj. imas SoundStorm zvuk.
nVidia proizvod, ne Realtek.
Ti imas drugi problem. Nisam bas upucen, pa necu da nagadjam, ali moze da bude i do igrice (problem, bug) ali i do SS-a, tj. da ne podrzava nacin nakoji FarCry pusta zvuk.

Evo reshen ja !!! :banana: Posle ne prespavane noci i brdo kombinacija napokon sam provalio u cemu je problem (barem u mom slucaju).Momak koji je napisao da su na Altec-u 251 boje konektora pobrkane bio je u pravu.Crna ide na Zutu i obratno.Zacudio sam se zasto je napravljen takav propust ali kad sam na kutiji video MADE IN CHINA sve mi je bilo jasno. E, ali to nije jedini problem ,problem su i drajveri. Posle instalacije drajvera za zvuk ver. 4.31 (Nvidia) svi testovi su odradjeni kako treba.Far cry nisam probao zato sto je bilo i suvishe kasno.. komshiluk ne voli kad ih u pola 5 ujutru budi zvuk puskomitraljeza :D

Pa svi su Made in China? Ne secam se da sam video neke zvucnike da nisu iz Kine ili neke siromasnije dalekoistocne zemlje.
Najbolje kad sam na nekim Teac igrackicama video Made in Nepal :d.

nesharm je napisao(la):
Pa svi su Made in China? Ne secam se da sam video neke zvucnike da nisu iz Kine ili neke siromasnije dalekoistocne zemlje.
Najbolje kad sam na nekim Teac igrackicama video Made in Nepal :d.

Gde najde nepal :D :D :D

Nisam nasao ja, nasao Teac...radi se o nekom modelu od tipa 10 evra, video sam to pre 2 godine.

ZverBre je napisao(la):
Evo reshen ja !!! :banana: Posle ne prespavane noci i brdo kombinacija napokon sam provalio u cemu je problem (barem u mom slucaju).Momak koji je napisao da su na Altec-u 251 boje konektora pobrkane bio je u pravu.Crna ide na Zutu i obratno.Zacudio sam se zasto je napravljen takav propust ali kad sam na kutiji video MADE IN CHINA sve mi je bilo jasno. E, ali to nije jedini problem ,problem su i drajveri. Posle instalacije drajvera za zvuk ver. 4.31 (Nvidia) svi testovi su odradjeni kako treba.Far cry nisam probao zato sto je bilo i suvishe kasno.. komshiluk ne voli kad ih u pola 5 ujutru budi zvuk puskomitraljeza :D
Pre ce biti da su na ploci zamenjene boje jer i kod mene se creative t5400 isto ide crna na zutu.

Mladen je napisao(la):
Pre ce biti da su na ploci zamenjene boje jer i kod mene se creative t5400 isto ide crna na zutu.
Da u pravu si! Na ploci je drugaciji raspored boja. Misim Abit!???? cemu ta glupost.Ako je to jedina mana ove ploce oprosteno im je :D

Nazad
Vrh Dno