Šta je novo?

Problem sa aktivacijom Windowsa XP

Doomhammer

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2005
Poena
604
E ovako imao sam na laptopu instaliran XP Pro SP2 koji je bio aktiviran i imam naljepnicu na laptopu sa ključem. Nakon nekog korištenja Win kao i svaki Win zaglupi. Uradim ja kulturno Format C:\ i ponovo instaliram Win ali sa nekog drugog CD-a (takođe originalnog, i takođe SP2) ali nakon instalacije nemogu aktivirati Windows. Šta bi to moglo biti. Evo verzija XP-a pre i posle reinstalacije.
PRE:

POSLE:

Nece aktivacija da prodje ako se instalira sa bilo kog diska, bez obzira sto je originalan(imao sam prilike da se opecem na ovaj nacin). Probaj sa OEM XP diskom, mozda tako prodje.

Da pretpostavljam da je OEM,nalepnica za OEM je malo drugacija,i pise na njoj da je OEM,moji retailovi nemaju stikere,pise na samim kutijama key pa ga ti gde ti volja instaliras,ima i GAK verzija wina,ona ima nalepnicu takodje.Pogledaj sta pise na samoj nalepnici.

Provjerio sam i našao uzrok problema. Naime jeste naljepnica na laptopu od OEM verzije Wina-a. Kada sam kupio laptop na njemu je bio instaliran i aktiviran XP ali nisam dobio cd za reinstalaciju. Kada sam naknadno (posle dva-tri mjeseca) otišao i rekao da mi treba cd od Win XP oni mi dali originalni cd, OEM verziju, ali od nekog desktop računara :wall:.

Nazad
Vrh Dno