Šta je novo?

Problem sa aktivacijom Windows-a XP

bolkonski

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2000
Poena
604
Problem - pomoc - hvala

Logon to windows
user -- Ivan
pass

ok

Windows product activation
This copy of windows must be activated with microsoft before you can logon.

Do you want to activate windows now?

Yes No

Dakle da objasnim ovo gore. Mom drugu koji ima WinXP-Home posle standardnog logon ekrana (ono nema pass ukucan nego samo klokne ok) kad krene da otvara windows pojavi mu se prozor na kome pise ono gore sto sam napisao. E sad njemu se to javljalo proteklih desetak dana, on je kliktao ok i win se lepo dizao bez problema, ali danas kliknuo on yes ili no, vrati ga na logon. Dakle ne moze da udje u win. U safe modu ne dozvoljava mu da ode na net i to je to. Ako ima leka ovom problemu a da nije formatiranje diska napisite ovde i puno hvala u napred

Administration?

Dali si probao sa Administratorskim nalogom?
Mozda je Ivan kao profil puko.
Imao sam jednom isti problem i sredio sam ga tako sto sam se logovao kao Administrator.
Ako ne pomaze nista mogu te utesiti da ne moras da formatiras HDD, dovoljno je samo da iz dosa ako je FAT tabela izbrises direktorijum WINDOWS, i uradis novu instalaciju XP-a.
Ako je NTFS tabela a pri tome nemas drugi HDD ili recimo jos jedan OS tipa windows 2k ili NT ondak
MEJ D FORS BI VIT JU:confused:

Ali koja je administratorska sifra? On kaze da sifru nikada nije ni stavljao!

Ako pri instalaciji nije stavljao nikakvu sifru, onda jednostavno ostavi polje za sifru prazno i klikne OK...

Cekajte bre ljudi, kakve sifre kakvi logoni kakvi bakraci, ne razumem...
Zar niste videli da se radi o Home verziji ???
Pa normalno da trazi aktivaciju, proslo mesec dana upotrebe...a crack ili sta je vec aplicirano ocigledno nije odradio sta je trebao ;)
Barem sam ja tako razumeo problem...
Ko vam ke kriv sto se akate sa Home-om ctp;

jel si probao sta sam ti rekao za winlogon.exe?

probao je sa winlogon i nista se nije desilo. E sad on je formatiorao disk i ponovo instalirao XP-Home :), ali mislim da ga nije izkrakovao, pa ako neko zna kako se to radi neka slobodno napise, hvala

evo sifre za administratorski nalog je winmallnet
a ti je promeni u control panel (users)
u netnet

tvoj je problem i tvoj prijatelja resen.

win xp home

Nije bas problem resen, kad istekne aktivacija jedini lek je ponovna instalacija XP-a uz prethodno brisanje/formatiranje stare :(

Pa zar je moguće da još ima nekih koji nisu čuli za famoznu aktivaciju!? Naravno da imaš trial period posle koga MORAŠ da izvršiš aktivaciju ili neće raditi. Isto važi i za npr. Office XP, tamo posle 20 dana možeš samo da otvaraš fajlove, ali su svi meniji zatamnjeni...

Preporuka: Kupite lepo Windows XP Professional Corporate Edition. Za njega ne treba aktivacija, a i koliko vidim bolje radi od Home-a...Jednim udarcem dve muve...Naravno uvek se može formatirati svakih deset dana i svaki dan kliktati na No..No..No...

Oko aktivacije je vec bilo reci i treba skinuti "Microsoft.WindowsXP.All.Editions.Activation.Crack.v1.0.FIXED" ako ne mozes da ga nadjes javi da ti posaljem na mail.

imao sam i ja isti problem al sa beta2 (tu je crack bio odvojen).
Jednstavno sam presnimio neke filove i sve je ponovo sljakalo!

boki je napisao(la):
imao sam i ja isti problem al sa beta2 (tu je crack bio odvojen).
Jednstavno sam presnimio neke filove i sve je ponovo sljakalo!

Mislim da je u finalnoj verziji promenjen nacin aktivacije, svi krekovi za beta/eveluation verzije na finalnoj ne funkcionisu :(

Vrh Dno