Šta je novo?

Problem sa AGP X1650

Wolfy92

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2009
Poena
320
Resih da posle dosta vremena malo osvezim stari komp da bude koliko toliko sposoban za neke starije igre i tako to , da mogu nekad u LAN-u da se poigram a i radi nekih uobicajenih poslova.

Kupih pre par sati AGP PowerColor X1650 512MB , posto stara maticna prima AGP slot a jednostavno mi se nije isplatilo da menjam komplet sve pa reko da uzmem ovo.

Problem je u tome sto kad sam prikacio graficku,sistem jednostavno nije hteo da se pokrene, tj cuje se rad procesora i svega samo slike nigde :S Ugasim ja sve to i vidim da nisam prikacio kabal za napajanje grafike koji izgleda treba , posto se ne razumem bas sa ovim stvarima prikacim to ali i dalje nista :trust: Inace cooler graficke se sasvim normalno okrece kao da radi samo slike nema :/ Kad sam vratio staru grafiku (Asus 9600SE) sve normalno radi :S Inace imam win7 i 512MB DDR1 rama ako ovo ima nekakve veze :p a maticna je Asus A7N8X-E Deluxe koja bi morala primati doticnu grafiku :( Posto bios nisam dirao od kupovine tj '03 , mozda tu postoji neki problem , stvarno ne znam :(

Veoma moguce :( posto sad kad sam otvarao vidim na njemu pise 350W naravno no name , sto bi znacilo kinez :/ Od ostalog imam Athlon XP 2500+ i 512MB rama , mada mislim da to nebi trebalo predstavljati problem

vidjao sam milion puta taj problem kad bi neko menjao gf2 mx za recimo 9600pro ili xt, tako da verujem da je to problem ali sacekaj jos neko misljenje. Neko kinesko napajanje od 45w lagano odradilo posao, naravno novo.

Ako bas hoces neko bolje napajanje za male pare preporucujem LC power 6550 v2.2

vidjao sam milion puta taj problem kad bi neko menjao gf2 mx za recimo 9600pro ili xt, tako da verujem da je to problem ali sacekaj jos neko misljenje. Neko kinesko napajanje od 45w lagano odradilo posao, naravno novo.

Ako bas hoces neko bolje napajanje za male pare preporucujem LC power 6550 v2.2

TT Litepower 400W ce zavrshiti posao.

Nisam upucen koliko graficka trosi, ali bi trebalo i da taj TT zavrsi posao.
E da, ja bih ipak isao na LC, to je nekako proverenija varijanta;)

Ja mislim da postoji neka nekompatibilnost izmedju KT400 i X1650. Moj komsija je isto tako kupio tu karticu i nije htela kod njega da radi, na nekoj MSi ploci sa VIA KT400 chipsetom. Probamo karticu u mojoj K7S5A sa SiS735 i upali iz prve, zasto neznam (napajanje je u oba slucaja bilo CM real power 380W).

slozio bih se da prvo proveri kod jos nekoga tu karticu, zna se da te nove agp kartice imaju problema sa kompatibilnoscu, drajverima.....

meni se slično desilo kada sam sa 9600XT prešao na 7600GS, samo meni je drugar pogledao napajanje, razdvojio grane koje izlaze iz napajanja. Molexe sa jedne je ubo u grafičku (preko onog dodatnog kabla) a sa druge grane sam koristio za 1 hdd i 1 optiku :)

Ako bih dodao bilo šta drugo nije bilo slike :)
Ako bih mešao molexe sa grana opet ne bi bilo slike :)

Probaj da pozajmiš od nekog jače napajanje samo za test. To ti je čini mi se najlakše za proveru od svega.

Pozdrav

Vrh Dno