Šta je novo?

Problem sa ADSL, pucanje veze (neka interferencija sa telefonom)

theemp

Cenjen
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poena
169
Ovako, ADSL koristim par meseci bez problema, s obzirom da je ruter do sada bio prikačen na telefonsku priključnicu koja je bila jedina korišćenja(ruter i 1 telefon). Danas sam promenio mesto računaru, pa sam morao da ruter prikačim na drugu do sada ne korišćenu utičnicu, tu sam takođe priključio jedan telefon, ali pritom da sam stari telefon ostavio u prvobitnoj utičnici. Tako da sada imam jednu utičnicu u kojoj se nalazi samo telefon i još jednu u kojoj se nalazi ruter i još jedan telefon. Problem je sledeći: kada podignem slušalicu na telefonu koji se nalazi prikačen u utičnicu bez rutera, na vezi imam neko šuštanje, i u tom trenutku puca veza ka netu, tada DSL lampica na ruteru prestaje da sija i nemam izlaz ka internetu, kada spustim slušalicu posle par trenutaka dobijem izlaz ka netu. Kada koristim telefon koji je prikačen u utičnicu u kojoj je i ruter (odnosno ADSL spliter) navedenih problema nema. Da li neko zna u čemu je problem u kako da ga rešim. Hvala.

Resenje je krajnje jednostavno - svi telefoni se povezuju posle splitera. Zato te zeza ADSL kada dignes slusalicu na telefonu koji nije povezan na spliter.

Imas dve opcije :
1. Nabavi jos jedan spliter i povezi ga sa tim drugim telefonom.
2. Iskljuci taj drugi telefon iz zida i koristi samo onaj telefon sto ti se nalazi kod rutera i sto je povezan na spliter.

Aha, i pretpostavlajo sam da je problem sa spliterom. Pošto mi to drugo rešenje ne pomaže pošto su u pitanju telefoni na 2 različita sprata kuće. Nabaviću još jedan spliter. I znači kada nabavim još jedan spliter, potrebno je da ga povežem samo sa drugim telefonom, a onaj RJ11 što je predviđen za ruter ostavim prazan ?

Da ostavis ga praznog tj. vezes samo taj drugi telefon preko drugog splitera.

U redu. Hvala.

Zapravo ti treba samo mikrofilter koji bi išao ispred tog drugog telefona.
Spliter već sadrži u sebi mikrofilter ispred one utičnice koja ide u telefon, tako da je on naravno isto sasvim validno rešenje.

Da ozivim temu...Isti problem samo sto ja u kuci imam 3 telefona...Jel to znaci da mi trebaju jos 2 dodatna splitera?Za svaki telefon po jedan...Ako neko zna gde mogu da se nabave bio bi mu zahvalan...
Pozdrav

Za svaki telefon treba spliter..a mogu se nabaviti u svakoj prodavnici racunara i oprema. Cena je oko 250-300 dinara

Ok...Hvala

Nazad
Vrh Dno