Šta je novo?

problem sa ADSL-om preko PTT-a???

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Uzeo sam ADSL preko ptt-a. Firma sa kojom trenutno saradjuju u vezi izdavanja ADSL modema nema modema (i ne znaju kada ce ih dobiti) bio sam primoran da kupim ADSL modem (proizvodjac: Edimax model:AR-7064+A fast ethernet ADSL2+ modem router plus 4 Ports Switch)
Obavio sam sva potrebna setovanja kod ADSL modema (i software-ska i hardware-ska) medjutim svaki put kada pokusam da se konektujem izbacuje mi poruku sa slike.

Da li neko zna u cemu je problem???
unapred HVALA

Prilozi

• error678.jpg
    error678.jpg
    13.7 KB · Pregleda: 80
Kako si ti povezao to preko mreze ili usb-a? Probaj da pristupis tom uredjaju i da stavis MTU na 1400.

@dedamrsoje
siguran sam!

@Anubis
Modem je vezan preko mreze. Sa modemom imam komunikaciju (ping) i naravno pristupam njegovim opcijama preko http://IP

Poslednja izmena:
U samim opcijama modema postoji diagnostika i njen rezultat je sledeci:

>> Testing Ethernet LAN connection ... PASS
>> Testing ADSL Synchronization . FAIL
>> Testing ATM OAM segment ping ... SKIPPED
>> Testing ATM OAM end to end ping ... SKIPPED
>> Ping Primary Domain Name Server . SKIPPED
>> Ping www.yahoo.com ... SKIPPED

Poslednja izmena:
Po ovoj FAIL stavci u dijagnostici i onoj slici iz 1.poruke (remote computer se nalazi kod ISPa) mislim da ti PTT nije odobrio upotrebu ADSLa tj trebas njih da pozoves da ti aktiviraju nalog, makar je takva pre godinu dana bila procedura instaliras operu, Telekom pusti signal i pozoves ISPa da ti aktivira nalog.

Poslednja izmena:
A sto Operu :d :d ?? Jel moze Firefox :)
Obavezno pozovi PTT i trazi da ti aktiviraju nalog, a pre toga proveri
da li ti je uopste pusten signal .

Hvala svima na pomoci. Problem je resen!!!
Problem jeste bio u physical layer-u ali ogledao se u tome da ja koristim ISDN liniju a dobio sam modem cije je ADSL type ANNEX A umesto ANNEX B.
Posto sam uzeo modem koji podrzava ANNEX B sve radi!!!

@Geom
Inace dobio sam mail od PTT-a da su mi namestili ADSL prikljucak.

HVALA svima jos jednom:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno