Šta je novo?

Problem sa ADI-jem...

rossi-old

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
350
Kupio sam pre 3-4 dana monitor za mamin komp ADI 775 b,ne znam shta mi bi,ali vido 3 god garancije pa reko ajde..
Prikacio ga i krenuo da instaliram windows poshto je i hard nov,zavrshim sve i krenem da podeshavam stvari kad ono koji god prozor da otvorim cela slika na ekranu mi se mrda,znaci otvorim npr MY COMPUTEr i slika se "razvuce" na sve strane i onda kad ga zatvorim opet se vrati na normalu...Shta bi moglo da bude???

To je uobicajena stvar kod crt monitora takozvano disanje monitora. Kod nekih modela je to manje izrazeno, a kod nekih, poput ovog tvog, vise.

i nema reshenja?
"kaci" li to garanciju?

Problem sa ADI-jem...?!

Sa njim samo to i mozes da imas... Bojim se da ne kaci garanciju

Nema garancije za tako nesto. To je jednostavno ogranicenje tehnologije. To ti ja kao kad bi trazio garanciju za neki prespori tft, jel ti se muti pri pustanju filmova, igara...

Vidi sa firmom koja ti je prodala to cudo da im ga vratis doplatis jos malo i uzmes neki drugi monitor. Poz

lele al sam se sad unesrecio...

@Shiki Mozak
Unesrecio si se kada si i naumio da kupujes novu najjeftiniju 17" u danasnje vreme....
ADI monitori nisu nista bolji a ni losiji od slicnih monitora ( recimo Samsung 793s ) tako da ako je odstupanje
znacajno primetno ipak ima povoda za reklamaciju
Potrazi starije tema i ovde i na drugim domacim forumima.O slicnoj problematici je vec pisano...

"Disanje" ne bi trebalo da bude vece od par milimetara.Evo par testova...

Prilozi

• test.zip
    5.1 KB · Pregleda: 59
Ja imam profi ADI GT-56 monitor vec 5-6 godina i prezadovoljan sam njime...e sad ne znam koja je to klasa i ko to sada pravi tako da.....ADI rulesz.....

A ***,ja reko da ispadne najjeftinije poshto je komp za posao i predvidjeno je da se samo kucka na njemu,ali ono se mrda katastrofa...Nego cemu sluze ovi testovi?Ja sam ih "aktiviro na mom kompu i ispisuje mi neka budjava slova...

Ako ti je Flash Player OK svi testovi bi trebali da se pokrenu u full rezoluciji.
Testovi ce ti otkriti koliko slika "dise".Ako je disanje zaista primetno ( slika se pomera za vise od 4-5mm sa svake strane i krivi se ) to svakako nije normalno za nov monitor pa ga slobodno nosi na reklamaciju.
Kada na TFT monitoru pokrenes ove testove - nema disanja,dok npr. kod tvog ADI-ja krivljenje ili skupljanje i sirenje slike ne bi trebalo da prelazi 2-3mm sa svake strane.

Koliko ti slika "dise" kada otvoris ovu stranicu...
http://psychtoolbox.org/tips/tests/test3.html

i da li ti je ovde slika potpuno mirna ?
http://psychtoolbox.org/tips/tests/test4.html

Meni diše 1 milimetar u širinu na test3 a potpuno mirno na test4, a imam ADI M700 kupljen pre 6 ili 7 godina i plaćen tada oko 500dem.
Dok mi na IBM-u E74 možda i starijem ne diše uopšte!

Ali hoće ADI nekad da diše i više, zavisi šta se radi ili gleda. Ali opet mi je ADI bolji od Samsunga 793DF na kome slika treperi +/-3mm u širinu i to oko 5 puta u sekundi na otprilike 2 minuta pa onda opet tako za koji dan itd...

U svakom slučaju, koliko para toliko muzike a ADI je za te pare super!

Pa ja sam za 10 evra vishe mogo da uzmem 793 s ili neshto tako i sigurno ne bi imao tih problema,ali sam bash bio u stisci a mami je trebao komp...

Mi na poslu uzeli 12 konfiguracija sa ADI monitorima i u startu su dva poslata na reklamaciju.

To cu i ja najverovatnije da uradim...

Sto pre to bolje.Procitaj zakon o zastiti potrosaca...

Nazad
Vrh Dno