Šta je novo?

Problem sa Acerom 5920G 812G32Bn

[Miki]

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
725
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Odkad sam instalirao WIn 7 RC (sa betom je sve bilo ok moram da napomenem) imam cudan problem. Igram WarCraft 3 preko neta i u skoro svakoj drugoj igri mi se zapuca komp i ne pomaze nista osim restarta.
Isto tako sa 1.1 driverima koji su inicijalno dosli uz W7 nisam imao problema osim tog freezovanja, dok sa nvidia driverima(186.03) za 8600M GT povremeno dobijem neke linije preko ekrana ali to traje <1sec i nestane i opet se pojavi posle odredjenog vremena?!

Da li je neko imao slucajno slican problem? Isto tako sam provalio da se ventilator ne pali kao u Visti? Tako da mi je prva asocijalija pregrevanje. A ako jeste pregrevanje kako da namestim da se ovaj budjavi ventilator pali? Da li ima neki fix nesto...Hvala svima unapred!

Obozavam sam sebi da odgovaram :D.
Updatovan bios, sad ventilator radi normalno...Nije pregrevanje jer mi se ponekad javi na 60C a pustio sam 3DMark 05 i nije bilo nikakvih linija a grafika je bila na 80C...

pazi se tog laptopa, može da te izneveri kada se najmanje nadaš... imao jedan takav...

Isti problem imam sa mojim ACER 5920g. sa 186 nVidia drajverima mi trepne slika u 2d. Kolika ti temp u igricama? Meni je 64 bez notepala u idle (oko 58 sa notepalom na najbrze). A u igricama dostigne 90 stepeni brzo oko 10 min, pa se tabujem kad dostigne tu temp.

Hm...u igricama ne prelazi 84, idle na stolu 60. Nasao sam drivere sa kojima ne trepti slika. Samo me jos brine to zabadanje, izgleda nije do grafike ipak nego do hdda, jer on pocne sve vreme da radi upaljena lampica konstantno i to je to tu zabode...

Pogledaj mu temperaturu (harda), meni veoma lako dodje do 50 stepeni.

Sad gledam u speed fanu temp HDDa je konstantna 45C. Vidim Temp 1 ACPI 50C. To mnogo?!
Znao sam da treba da uzmem Alienware :D

Najbolje da istestiras ceo racunar... Ne znam koliko ti idu temperature procesora, ako ga ne stelujes radi na "auto", meni kad krene da radi nesto popne se na 1.4v, sto je mnooogo. Probaj furmark, orthos, bad sectore sa nekim programom...rame obavezno...npr sa mem testom. Mozes da probas prvo sa BurnInTestom http://www.passmark.com/products/bit.htm , stikliraj 2d,3d,video, hard (ako ima),ram,procesor... U trialu testira 15 min, ali ako je otislo nesto brzo ce naci i sta.

Evo samo da javim, sve sam testove odradio i burn in i hdd check sa wd sajta, i 3d mark i jos par komada i sve je ok. Svi su passed :D. Ovo je neverovatn.o

Vrh Dno