Šta je novo?

Problem sa Acer-om AL2216Ws?!

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Danas sam kupio ovaj monitor i mislim da imam problem. Naime, slika treperi kao da monitor radi na 40-50Hz. Nakon par minuta stvarno postaje zamorno, a narocito je primetno za vreme gledanja filmova, kada ekranom dominiraju tamnije boje. Isprobavao sam razna podesavanja, ali nista. Takodje sam instalirao drajvere za monitor. Ovo nisam primetio kod druga koji ima LG L222W?!
Da li da ga reklamiram ili je ovo samo trip zbog prelaska sa CRT-a?

Stvarno mi je hitno, dans bi da vratim monitor, pa ako moze bilo kakav savet, predlog?!:bottle:

OK, problem sam resio vadjenjem antenskog kabla iz TV karte. Od servisera sam saznao da isti problem moze da se resi pomeranjem kablova zvucnika dalje od monitora, kao i jednostavnom promenom uticnice.

Poslednja izmena:
Nisam dosad video da je neko postavio pitanje i potpuno sam na njega odgovorio :)

SUPER je to sto si uradio - sigurno ce nekom koristiti.

tako i treba ... jer ce neko imati slican problem ... a ako samo kaze problem resen to nevalja ... evo npr. ja imam isti i apsolutno je moguce da je do kablova jer su meni svi zivi umrseni ... tako da sutra sve odpetljavam pa cu da vidim da li je stvarno pomoglo sto je stavio svoje resenje .. :D

Eto jos jedne prednosti monitora vezanih DVI-jem.

@psaras, hahaha, daj' ne zavitlavaj...

Ne zavitlavam.
wiki je napisao(la):
The DVI interface uses a digital protocol in which the desired illumination of pixels is transmitted as binary data. When the display is driven at its native resolution, it will read each number and apply that brightness to the appropriate pixel. In this way, each pixel in the output buffer of the source device corresponds directly to one pixel in the display device, whereas with an analog signal the appearance of each pixel may be affected by its adjacent pixels as well as by electrical noise and other forms of analog distortion.

Pogledaj malo teme u zadnjih par dana, dosta njih se zali na treperenja i uglavnom su problem smetnje od drugih kablova. Ne kazem da su ti monitori losi i sl. vec da se kod DVI veze te smetnje ne pojavljuju.

Poslednja izmena:
To verovatno ima najvise veze sa kvalitetom samih monitora kod kojih se to javlja, kod mene je ves masina uz zid nasuprot monitoru, pa nikakve smetnje nema ni kada ves masina pichi na 900 obrtaja, niti kada se usisava...

A takvi komentari samo navedu nekoga ko se malo manje razume da plati 50-100 eura vise monitor samo zato se je sa DVI prikljuckom.

A kako se takve smetnje ne javljaju kod monitora sa DVI? Opet ponavljam, monitori sa DVI nisu bolji ali nema nikakvih smetnji i to je jednostavno tako, zato i postoji DVI. Ako neko hoce to da plati - neka plati, nema veze sto se ne razume u materiju. Masina i usisivac nemaju vese s vezom a kamoli sa temom, monitoru tj. kablu smeta signal koji prolazi neposredno pored prikljucka tj. kabla.

Dobro to je jasno, slazem se s tobom da je to kod DVI zbog same vrste prikljucka tako, prosto nisu moguce takve smetnje, ako je to stvarno tako, dok kod analognih ako nisu dovoljno kvalitetni prikljuchci - monitori, moze doci do smetnje.

Pa neko je gore napisao kako mu se pojavljuju linije kada je ukljucena masina za ves. :D

LOL nije gore nego u nekoj drugoj temi, sad sam video :d nemojte prati ves dok koristite racunar

A da li bi za te smetnje pomoglo stavljanje feritnog jezgra na kabl?

A kako si mislio da ga stavis? Ako budes rezao kabal (puj puj) opet pravis problem. Kupio sam vga kabal sa feritnim jezgrom u interex-u (hama) za nekih 300 dinara. 1.8 metara.

Poslednja izmena:
Znaci ako nabavim kabal sa feritnim jezgrom necu imati problema sa treperenjem slike?

Pogledaj malo teme u zadnjih par dana, dosta njih se zali na treperenja i uglavnom su problem smetnje od drugih kablova. Ne kazem da su ti monitori losi i sl. vec da se kod DVI veze te smetnje ne pojavljuju.

Ovo za DVI je tačno!

Imam Samsung 223bw i preko analognog priključka mi treperi slika,a preko DVI neće!Inače,kabal od kablovske je razlog treperenja!

Poz.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno