Šta je novo?

Problem sa Acer eMachines E642G-P342G32Mnkk

pole69

Cenjen
Učlanjen(a)
02.09.2011
Poena
151
Imam dotični laptop oko mesec dana ali i problem pa me interesuje da li neko ko ima slično iskustvo posavetuje.Laptop u nepravilnim vremenskim razmacima jednostavno zapuca tj.zamrzne se slika i ne reaguje na komande.miš se može pomerati ali ne može se ući ni u jednu aplikaciju.To traje oko pedeset sekundi i računar nastavi raditi normalno.nekad se to desi jednom dnevno a ponekad pet puta.Ne zavisi u kojoj sam aplikaciji bio nema veze bio to surf,vord ili igrica.Napominjem da sam probao menjati drajvere novije i starije za zvuk,grafiku,mrežu ,instalacija sedmice 32bita ili 64bita sveža ali uvek isto.:mad:

Да ли ти је лаптоп нов или полован? Можда долази до прегревања услед прашине која се временом нагомилала у њему ако је полован? У том случају пробај да га издуваш неким компресором. Ако је нов и има гаранцију? Правац сервис.

Laptop je nov i sledece nedelje ga nosim u servis samo me interesuje da li je bilo problema sa ovom serijom

Ja sam kupio taj model pre par dana ali nisam stigao nesto da ga istestiram.Videću ovih dana pa javljam kakvi su utisci.

Uradio sam mark 06,sandru,orthos,hd tune,sentinel.nigde ne prijavljuje gresku jednostavno zamrzne minuticu pa nastavi koda nista nije bilo jedno sat dva.

skeniraj hard disk za bad sectors sa HDD regenerator

hdd regenerator predlaže da prebacim hard iz AHCI moda na RAID.onda moram ponovo windows sutra.

sto da dizes sistem??skini program hdd sentinel ili hd pro tune i vidi sta ti oni kazu......moguce da ima hard disk neki problem sa eletronikom.Ne verujem da je problem do grafike ili zagrevanja.Da se zagreva puno onda bi se zamrznuo skroz ili se restartovao ili gasio.Cim on zakuca na 50 sekundi onda moze biti da je do harda.Mada ne mora da znaci.Ako imas nesrecu kao ja sa bivsim MSI onda te zeza neki mnogo tezak hardverski kvar.Kod mene je bila problem ploca i neki problem da jednostavno laptop vuce negde previse struje.

Meni se desavalo da kad pustam muziku da onda zakuca na nekih 1-2 min i onda odjednom proradi.A desavalo mi se i da kad nesto install da isto zakuca ili jednostavno da hard cim se zakuva on zakucava.Ako imas srece da te samo hard zeza to je super.Ako nije hard onda je jednostavno kao i kod mene bagovit model.Meni su sve izmenjali i stalno je bio isti problem.Na kraju nisu vise ni hteli da ga servisiraju....Ne znam kako je tebi ali mene je to dovodilo do ludila.*** te jeftine serije lapova imaju ok hardver a masine rade odlicno.To je posledica slabog testiranja i masovnih proizvodnja.Ne kosta dzabe kvalitet uvek skuplje.U svakom slucaju mani se druze zezanja i pravac radnja.

Sto ti prijatelju da lupas glavu kad su oni placeni.Ako po ovom zakonu imas prava 6 meseci da dobijes nov najbolje im trazi odma nov i mani servis.Idi bolje u radnju odma a jos bolje pre toga zovi trzisnu inspekciju svog grada i pitaj za savet sta imas prava po zakonu.Ako imas prava na nov ili povracaj novca do 6 meseci sto da se cimas sa servisom?Skratices sebi mnogo muke..Treba koristiti taj novi zakon...

Poslednja izmena:
Juce u biosu promenio sa AHCI na RAID mod instaliso ponovo 7-icu i evo drugi dan radi besprekorno.Moguce da sata kontroleri ne komuniciraju sa cipsetom naj bolje u ahci modu dok u raidu sve radi kako treba.Suvise je rano za konkretne zakljucke mozda mi se posle ovog posta ponovo zakuca ali cu svakako napisati dali je ovo bilo resenje ili ne.Znam da 7-ica ima u sebi ima sata drajvere i rade besprekorno sa intelom a ovo je amd masina mozda i to ima neke veze.

Poslednja izmena:
Vrh Dno