Šta je novo?

problem sa acer 5101...

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Zdravo ..

Zna li neko u chemu je trip...

Bez kabla za napajanje, kliknem power dugme, zasvetle lampice na 2 sec, zachuju se ventilatori i hdd, i samo puf, iskljuchi se...k`o da nema baterije...

Prikachim ga na punjach, normalno radi...

U sred rada na punjachu, istaknem napajanje, i on nastavi normalno da radi na bateriji, i to prilicno dugo...2-3 sata mi je trebalo da je ispraznim...Kad se potpuno ispraznila, prikachio na punjach, u win-u kaze "remaining battery life - 0 %"..medjutim, napuni je, opet istaknem napojni kabl i on se ne gasi...

Dakle problemi:

Sa baterije ne moze da se pokrene
Ne pokazuje kapacitet baterije..

wtf?

Ili je neki naponski senznor na ploci vrisnuo, ili elektronika na bateriji (nadaj se da je nesto sa baterijom ipak jer je dosta jeftinije da se resi)...

Ili nadji nekoga ko ima isti laptop / laptop koji koristi istu bateriju pa probaj, ili ga odnesi u neki laptop servis...

Ako nadjes nekoga, i ako radi na drugoj bateriji normalno (startuje se normalno), znaces da je bateriji vreme za zamenu jer nije ispravna (sve laptop baterije imaju na sebi elektroniku, tako da to nije samo obicna baterija vec moze zesce da zeza)....

Ako se pak ponasa isto, onda definitivno naponski na ploci, koji verovatno moze da se zameni u nekom od laptop servisa...

:wave:

cu proverim danas pa javljam....a za bedak....to je pochelo da se deshava 7 dana po isteku garancije...grrr!

Mom kolegi je na Aceru dan posle garancije crkao ceo PCMCIA slot....:S:

Ironicno...

Ne moze da se menja samo on, vec mora cela ploca koja je oko 800eur....

A moj stari laptop je mesec dana po isteku garancije ostao bez ploce (crkla)....

Za sve krivim Marfija :S:

Hm, proverio, baterija je u pitanju...e saaad....snajka ima isti lap, greshkom je ukljuchila pogreshan punjach od ibm laptopa, pa sam ja ubacivao svoju bateriju u njen da vidim da nije sprzila lap...moguce da sam greshkom uzeo njenu bateriju, sad proveravam serijske brojeve :D

Jel moze neko ko je u srbiji kupio acer 5101 da mi kaze da li mu serijski broj baterije pishe na papiricu sa strane, ili na onoj velikoj tamno plavoj nalepnici?

Poslednja izmena:
i kod mene ima broj sa i strane i na plavoj nalepnici,e sad koji je serijski ne bih znao da ti kazem

ako mislis na zamenu baterije bitan je model,a to je BATBL50L6 3UR18650Y-2-CPL-11

problem se reshio sam od sebe...odneo ga u comtrade, lik povez`o kod sebe na punjach i proradilo normalno....moj punjach radi ok, paralelno na dva laptopa...ma neam pojma, bitno je da radi i zahvalan sam liku iz comtrade-a koji je bio zestoko prijateljski raspolozen :D

Nazad
Vrh Dno