Šta je novo?

Problem sa Acer 3055NWXMi

bakee

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
609
Imam mali problem sa doticnim laptopom ! U mom odsustvu je neko cackao po laptopu.... I desilo se problem sto se manifestuje tako da nema nista na ekranu !
Laptop je star oko 1 mesec! Probao sa punjaca bez akumlatora,sa akumlatorom,samo sa akumlatora isto.
Znaci nista skroz crno. Probao zakaciti externi monitor,sa Fn + F5 bi trebao da se menja monitor nista,proba Fn + < za pojacavanje osvetljenja (opet nista).
Kad se ukljuci laptop vent zuji samo sec i ugasi se.
Gori lampica od napred zelena da je uklj. i sa strane sa znakom(ja mislim procesora) obe zelene boje...
I da probao da ga ukljucujem tako sto dugme drzim duze ili krace isto nista ne menja...
Ima li neko neki predlog sta moze biti uzrok ?
Ili neki service manual ?

Thnx i pozz

S obzirom da je mesec dana star, nosi ga lepo u Comtrade (mislim da su oni generalni servis za Acer-a), pa neka oni vide sta se desava...

Ali ima 1an mali problem....
Laptop je kupljen u inostranstvu (nemacka)...
Jel ima neka caka kao kod desktop racunara da se resetuje bios ili tako nesto ?
Naravno bez otvaranja laptopa!!!

Imam mali problem sa doticnim laptopom ! U mom odsustvu je neko cackao po laptopu.... I desilo se problem sto se manifestuje tako da nema nista na ekranu !

Bilo bi ti(nam) mnogo lakse da identifikujes(mo) problem ako bi uspeo da saznas kako je do kvara doslo od toga sto je cackao po laptopu u tvom odsustvu.

Poslednja izmena:
Nema veze sto je kupljen u inostranstvu ako imas (a 99% mislim da imas) internacionalnu garanciju...

Ja sam imao hp nc8000 kupljenog u Nemackoj i uvezenog kod nas u Srbiju......isao sam na "intervecnciju" ciscenja lasera na CD-u u Srbiji (garantni rok), a onda sam se preselio u Juznu Afriku i otisao i zamenio bateruju (pod garancijom) koja je kompletno crkla (nije oslabila).....

Tako da kod internacionalne garancije nema veze gde je kupljen, dokle god je u garantnom roku...

:wave:

OK proveravam kod gen.uvoznika...
Nego dal smem otvoriti od dole onaj poklopac i resetovati bios (da ne gubim garanciju)?
Ustvari dali uopste ima jumpera ili se mora vaditi baterija ?

Acer nema internacionalnu garanciju u Srbiji, sto znaci ako hoces da ga servisiras u garanciji moras da ga nosis tamo gde si ga kupio, a sto se tice donjeg poklopca- dzaba ga otvaras, baterija nije tu, ona je obicno na ploci s gornje strane ispod tastature, mozes jedino da resetujes memorije a za to ti nece odbiti garanciju.

Da li si saznao ko je i sta radio sa lap-topom u tvom odsustvu ???

Acer nema internacionalnu garanciju u Srbiji, sto znaci ako hoces da ga servisiras u garanciji moras da ga nosis tamo gde si ga kupio, a sto se tice donjeg poklopca- dzaba ga otvaras, baterija nije tu, ona je obicno na ploci s gornje strane ispod tastature, mozes jedino da resetujes memorije a za to ti nece odbiti garanciju.

Khm....ne moze da nema u Srbiji, a ima u Nemackoj i Engleskoj i vamo i tamo....

Ili je ima (internacionalnu garanciju), i ako je ima onda vazi u svakoj mogucoj zemlji gde postoji zvanican Aer servis ma koja to zemlja bila, ili je nema i onda je garancija samo u zemlji gde je laptop kupljen....

Vrh Dno