Šta je novo?

Problem sa 9700 pro (neispravan?)

Caslav

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
619
Doneo sam upravo Sapphire 9700 pro iz Nemačke, i - ne radi :) Kompjuter samo malo duže zapišti i nastavi sa butovanjem, ali nema slike. Ako karticu ne prikačim na napajanje, onda se pojave one dve crvene linije koje me obaveštavaju da ga priključim (tj. tada kartica daje tu sliku).

Neispravna kartica ili problem sa kompatibilnošću (Abit KT7A ploča)?

1. Mozda napajanje nema dovoljno struje. Procitaj koju amperazu daje na +12V rail-u. Ispod 10A ne verujem da ce uopste raditi, a optimalno je 16-18A.

2. Mozda nisi dobro ili nisi uopste instalirao drajvere i/ili control panel, pokusaj ponovo.

3. Sta bese KT7A ? Ako je VIA 400, ta kombinacije je poznata po nekompatibilnosti, a ni sa ostalim VIA-ama 9700 nije bas presrecan...probaj da odneses karticu kod nekoga sa potpun drugacijom konfiguracijom.

4. Idi na www.rage3d.com forum i pokusaj da nadjes problem slican tvome.

drapin je napisao(la):
1. Mozda napajanje nema dovoljno struje. Procitaj koju amperazu daje na +12V rail-u. Ispod 10A ne verujem da ce uopste raditi, a optimalno je 16-18A.

2. Mozda nisi dobro ili nisi uopste instalirao drajvere i/ili control panel, pokusaj ponovo.

3. Sta bese KT7A ? Ako je VIA 400, ta kombinacije je poznata po nekompatibilnosti, a ni sa ostalim VIA-ama 9700 nije bas presrecan...probaj da odneses karticu kod nekoga sa potpun drugacijom konfiguracijom.

Jel znas koje napajanje daje 16A? Pa otprilike 700W...
Moj ortak ima 400W i daje mu 12A...

Broz je napisao(la):
Jel znas koje napajanje daje 16A? Pa otprilike 700W...
Moj ortak ima 400W i daje mu 12A...
:) :p Lepo sam napisao na +12V rail-u, znaci SAMO na njemu...npr. Chieftec 360W +12V-17A...

Originally posted by drapin

Pogledao sam, za KT7A piše "Fail initial cold boot". I stvarno, kad se jednom resetuje, proradi :) Bestraga mu glava, skrati mi život...
Procitaj koju amperazu daje na +12V rail-u.

Usput, za ubuduće, gde se čita ta amperaža (očitam je negde, ili iz specifikacija napajanja)?

Caslav je napisao(la):
Usput, za ubuduće, gde se čita ta amperaža (očitam je negde, ili iz specifikacija napajanja)?
Trebalo bi da pise na nalepnici, na samom napajanju...

Nazad
Vrh Dno