Šta je novo?

Problem sa 9600GT

MiloshD

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2007
Poena
320
Kartica je Gigabyte silent varijanta 9600GT sa 512MB DDR3:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2785

Efekat je ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=JQfNryp04es

Efekat podseca na onaj na CRT monitorima kad ih snimis kamerom pa gledas na TV-u. "Talasi" razlicite osvetljenosti teku vertikalno, na dole. Nisu uvek prisutni, niti podjednako vidljivi na celom ekranu. Kao da zavisi od ukupne osvetljenosti scene, a kad se pojave vidljivi su najvise u tamnijem delu scene. Snimak je iz Civ4 ali isto je i u Fallout3. Zanimljivo je da u trenutku kad pritisnem print screen u Civ4, dok igra snima sadrzaj ekrana (to traje jedan sekund), talasi nestanu...

Ni CPU ni graficka nisu overklokovani. Sistem je stabilan.

Jel pravac na reklamaciju ili da prvo probam nesto?

Koje su temperature? Mislim da se graficka greje vise nego sto bi trebalo.

Temperatura nije problem, 37C idle, najvise sto sam video je 55C, ali efekti su vidljivi odmah tj. dok je temperatura jos uvek <45C. Osim toga u kucistu je jedan ventilator u relativnoj blizini kartice.

Refresh rate ne pomaže, ali juče sam prebacio kabl na drugi (ili prvi) izlaz na kartici, i nakon toga mi se čini da je problem nestao. Mada, mislim da u samom početku (kartica je "stara" 15-ak dana) problem nije bio vidljiv ni na prvom izlazu, tako da ostaje da vidim kako će se ponašati za 10-ak dana. Inače kabl ide naravno preko adaptera pošto monitor nema DVI. Onako laički možda je problem u DA konverteru ili već kako se zove komponenta koja sliku prilagođava za analogne monitore, pa je taj deo počeo da stvara smetnje na prvom izlazu...

Refresh rate ne pomaže, ali juče sam prebacio kabl na drugi (ili prvi) izlaz na kartici, i nakon toga mi se čini da je problem nestao. Mada, mislim da u samom početku (kartica je "stara" 15-ak dana) problem nije bio vidljiv ni na prvom izlazu, tako da ostaje da vidim kako će se ponašati za 10-ak dana. Inače kabl ide naravno preko adaptera pošto monitor nema DVI. Onako laički možda je problem u DA konverteru ili već kako se zove komponenta koja sliku prilagođava za analogne monitore, pa je taj deo počeo da stvara smetnje na prvom izlazu...

Probaj da iskljucis SPREAD SPECTRUM u biosu, to moze da prikazuje elektromagnetna dejstva.:wall::d

Probaj da iskljucis SPREAD SPECTRUM u biosu, to moze da prikazuje elektromagnetna dejstva.:wall::d

ja mislim da on radi baš suprotno 🙂 ali treba ga isključiti pogotovo kod oc-a

tipujem ili na napajanje ili na loše uzemljenje, probaj da monitor ili komp štekneš u drugi neki utikač u zidu.

Poslednja izmena:
Nisam uspeo da nadjem spread spectrum u biosu (ni posle ctrl+f1).

Prethodna grafička 7300gt nije imala tih problema sa istom konfiguracijom pa ne verujem da je do napajanja/uzemljenja/utičnice.

Za sada i dalje nema problema otkad sam priključio monitor na drugi izlaz na kartici.

Nazad
Vrh Dno