Šta je novo?

Problem sa 8800gts

l0wfLoW

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2008
Poena
309
Imam MSI 8800GTS 320mb i u zadnje vreme ne uspevam da igram apsolutno nista jer se nakon 5 minuta zabode bilo koja igra(izuzev cs 1.6). Startujem everest nakon kill-a i vidim da je temperatura oko 85 stepeni. U linuxu u kde okruzenju je vecito na 83c.

Sad mene zanima da li je ovo normalno za ovu furunu od karte ili je nesto geknulo, posto ja nista cackao nisam a jos je u garanciji.

edit: Cisto da naglasim da chiftech stoji otvoren i da nema kulera na kucistu al opet...

Poslednja izmena:
Ocisti cooler pun je prasine, najbolje izduvaj kompresorom ali pazi na ventilator drzi ga rukom da se ne vrti.

Poslednja izmena:
Cisto da napomenem tokom zime je temperatura bila 75c kad je idle pa ne znam kolko je do prasine al probacu...

Na koliko procenata radi ventilator? Da ga nisi ostavio na rucnom podesavanjju? Stavi na AUTO pa probaj.

Poslednja izmena:
Na auto je... al primetih sad... stavih fan fail warning enable na sve i poce da pishti brate samo tako. :\ I isto primecujem da kad palim racunar cuje se na pola sekunde nesto kao zvizdanje iz kucista a znam da pre ove grafe nista nije zvizdalo.

Izduvah prasinu i nista...

Pazi 'vako...
To je identicna grafika mojoj. Otkako sam je uzeo, temperature su bile enormno visoke. 67+/-70 na idle, a u full opterecenju 80 +/- Bio sam se frapirao i ostavio je tako kako jeste posto je bila pod garancijom, pa ako izgori, izgori.
Sve je to tako bilo dok nisam relativno skoro ponovo instalirao RivaTuner (Inace, HardwareMonitor i Everest su belezili ovako visoke temperature). U RivaTuneru vidim ja da su temperature za po 10-15 stepeni nize nego u gorepomenuta dva programa, iako je fan na 60%, sto mi se cinilo daleko logicnije, jer kartica shljaka sve ove godine bez i jednog shtuca...
Pokusaj i ti Riva tjunerom da izmeris temperature, ubrzas ventilator, proveris klokove...

Riva tuner? tesko da cu moci 🙂

deda@zmaychek:~/nvclock/nvclock0.8b4$ nvclock -T
nVidia Geforce 8800GTS
=> GPU temperature: 61C
=> Board temperature: 55C

U pravu si... al nazalost ne mogu da ubrzam ventilator jer podrska za 8xxx seriju jos nije implementirana. :\ Al videcu da cacnem nesto pa mozda ga pregura....

Na koliko da dignem fan speed?

Poslednja izmena:
isprobavaj... Digni prvo na 100%, pa poteraj neku od igara koje ti baguju. Ako prestane da baguje, smanji malo, pa opet. I tako dodji do za tebe idealnog resenja. A ako nastavi da baguje i pri nizim temperaturama, nije u tome kvaka. Onda na proveru drugih mogucih problema.

Nista, nek bude na 90% dok mi ne stigne nov hard pa da instaliram xp i napokon probam par igara na native platformi pa cemo videti.

Hvala puno.

Kako nije implementirana podrska za 8xx seriju? Riva Tuner radi najnormalnije sa tim karticama.
Koji drajver imas instaliran?
Ako zelis, probaj eVGA precision tool : http://majorgeeks.com/EVGA_Precision_d6021.html Par slajdera za overklok i slajder za ventilator.
Dalje, gde ti stoji kuciste? Iako je otvoreno, vazno je gde stoji i kakav protok vazduha ima u okolini.

Radi, radi, ispravio se covek posle.

Riva tuner radi sugradjanine, al riva tuner nema linux verziju... 😉

Ne mogu bas da pohvatam sve lol
Stekao sam utisak da imas i windows i linux instalirane.

U svakom slucaju, bilo bi korisno staviti neki ventilator da duva ka grafickoj...

Uff, to su bas visoke temperature, cak i sa Rivom.
Kod mene je Leadtek 8800GTS 320MB, i u idle temperature je 52 na 60% venta, dok u igrama ide maksimalno do 71 stepeni na 80% ventilatora sa overclockom 600/900 proc/memorija.

@matrixx

Probao ranije i nece. Al nebitno snasao sam se.

@mic

pa zato i pitam dal je ovo normalna temperatura za ovu grafiku posto znam da je furuna al sto je mnogo mnogo je. No, evo je sad radi @ 60c idle... na 90% fana-a.

Nazad
Vrh Dno