Šta je novo?

Problem sa 8800GTS - BSOD

BelThaZoR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
680
nv4_disp.dll na plavom ekranu smrti sam video vec nekoliko puta prosle i ove nedelje. Reinstalacija sistema nije pomogla. Memorija testirana vise puta, bez i jedne greske. Drajveri vracani nekoliko verzija u nazad. Kuciste je dobro provetreno, graficka nije topla. Konfiguracija iz potpisa. Sad ostalo mi je da sumnjam na neispravnost graficke ili ploce.

Kako najbezbolnije da utvrdim sta je od ova dva problem, nemam nacina da proverim na drugom sistemu?

Nema neke povezanosti kad se to desava, ponekad je to u Firefoxu, ponekad u igrici, a ponekad onako - iz cista mira, dok komp "bleji" ukljucen.

Uspeo sam da "uslikam" plavi ekran, evo sta ispisuje

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

0x00000050 (0x00000000, 0xBF9F66F2, 0x00000002)

STOP: nv4_disp.dll

ako je od koristi, guglao sam o ovom problemu i nisam naisao na nesto slicno

Pa trazio sam nesto u vezi i sa nv4_disp.dll, posto znam da im drajveri nisu ispeglani. Znam da PAGE_FAULT... greska nastaje pri citanju/pisanju u memoriju, i javlja se zbog memorije (posle xy testiranja mogu da kazem da nije uzrok), antivirusa (ovo sam saznao iz linka koji si mi dao, thnx) ali ni to nije uzrok problema, dakle ostaje graficka ili mozda maticna. E sad, posto nemam drugu PCI-E graficku, kako da proverim ispravnost graficke? U 3Du radi bez artefakta i bagova (osim kad dobijem vec pomenuti BSOD).

Pozzzz

Da li je do sada sve radilo kako treba ili je to novi komp.Meni se nešto slično dogodilo prošli tjedan kad sam igrao, trebao sam učitati save u Dead Space i komp se resetirao.Ja sam vidio plavi ekran na pola sekunde tako da ne znam šta je pisalo, ali sam kasnije učitao Minidamp u Debugger i pisalo je problem sa nv4 dll-om. E sad meni se to dogodilo samo jednom i to u igri komp radi cijeli dan, surfam, gledam filmove i radi ok pa prepisujem driverima, pošto su i beta driveri.

Poslednja izmena:
I kad su menjani drajveri, odicijelni ili neka beta verzija...

Komp ima skoro godinu dana, a problemi su krenuli od prosle-pretprosle nedelje. Opet kazem - nema logike kad se greska pojavljuje, ponekad je u FFu, ponekad u igri, ponekad i kad komp "bleji". Probani drajveri su oficijelni. Nisam nesto bitno menjao na sistemu kada se problem pojavio, samo je iskocio odjednom...

Poslednja izmena:
A ne spominjes nigde da se sve deshava na Visti? Meni su se iste stvari desavale, vratio sam stari dobri win 2003 i nema ih vishe.... Bolna je Vista, samo tako :S:

Poslednja izmena:
Vista jeste bolna, al ovo se dogadja na XPu sa SP3 (pise u moja masina)...

Meni se to desavalo i na kraju se ispostavilo da je bilo do ram-a 🙂 Provrti GoldMemory za svaki slucaj.

GoldMemory sam vrteo vise puta po par puta i nijednom nije nasao gresku.

Da nije zbog PCI-E ipak je na ploči 2.0 dok je graf. starija

Da je do toga, valjda bi odma pravio probleme... Radio je do sad bez problema... Odneo sam ga u servis, pa neka se oni akaju s njim... Hteo sam ja da se napravim pametan i da ga opravim, da ga u servisu ne drze opet mesec dana, al izgleda mi to ne gine... Kazu da je najverovatnije graficka prsla, videcemo... Pozzzzz

Da je do toga, valjda bi odma pravio probleme... Radio je do sad bez problema... Odneo sam ga u servis, pa neka se oni akaju s njim... Hteo sam ja da se napravim pametan i da ga opravim, da ga u servisu ne drze opet mesec dana, al izgleda mi to ne gine... Kazu da je najverovatnije graficka prsla, videcemo... Pozzzzz

Ajde javi onda šta je bilo

Nedelju dana u servisu nije pokazao ni jednom ovaj plavi ekran... 😡
Osecam da kad stigne nazad kuci, iskocice u prva tri minuta jedno 5 puta...
Toliko od mene... pozzz...

Kao sto sam i mislio, nije proslo ni pet minuta, vec je zveknuo... Ljudi, bilo kakva ideja je dobrodosla...

И мени је ту грешку правио рам, обриши гумицом контакте и покушај да јој спустиш такт. А тест пусти целу ноћ, ако прође није рам 100000%. Мени се дешавало да ми тестови пролазе сат два, али ујутру нађем комп забоден.

И мени је ту грешку правио рам, обриши гумицом контакте и покушај да јој спустиш такт. А тест пусти целу ноћ, ако прође није рам 100000%. Мени се дешавало да ми тестови пролазе сат два, али ујутру нађем комп забоден.

Sve kontakte obrisi gumicom (i od memorije, i od kertice, i od PCI kartica, ako ih imas)!

Ok, sasvim slucajno mi se izvuko kabl od mreze, kog sam zavuko u drugi RJ-45 port na ploci i od tada nisam imao ni jedan plavi ekran... Da li je moguce da je samo zbog ovoga sve zezalo??

Za svaki slucaj cu obrisati i sve konektore po preporuci Duleta i Coola-e...

Moguće, meni je pod Vistom komp izbacivao BSOD u igrama. Prvo sam mislio da je do grafičke kartice (baš tada sam prešao sa 3850 na 4850), međutim ispostavilo se da je do drivera za mrežnu. Instalirao sam najnoviji sa Asus-ovog sajta, umesto onog kojeg je Windows Update pronašao (kao novijeg), i od tada nisam video više ni jedan BSOD. 🙂

Poslednja izmena:
Hmmm, pa meni je za obe kartice isti drajver, updejtovan (u servisu)... Ko ce ga znati, sad razmisljam dal da reklamiram plocu...

Nazad
Vrh Dno