Šta je novo?

Problem sa 8600 GTS Silent.

TowerGuard

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2011
Poena
151
Imam ovu karticu vec par godina i radila je super, pre par dana je prilikom restarta nestala slika na monitoru i prilikom restarta je pistala ploca. Prebacivanjem u drugi pcie slot grafa radi ali s vremena na vreme proradi i u starom slotu i tako radi sve do restarta. Problem je sto je default slot x16 a drugi u kom se sada nalazi je x4 sto znaci da ona u drugom slotu radi na x1 sto je velika razlika. Je li ima neko neku ideju sta bi mogao biti problem? U pitanju je DFI Infinity P-965S Dark ploca.

Pregreva ti se kartica u tome je problem najverovatnije, pre 10-tak dana je liku crkla Gigabyte silent pipe3 8600gts, isti simptomi su se javljali, stavi hladjenje, u takvom stanju bi mogla najverovatnije da se uspesno produva i da ponovo bude ok.

Kao sto sam i rekao u prethodnoj temi, imao sam slican problem samo kupi bilo kakav vent i prikaci ga na grafu nekim izolovanim zicama ili kako god i ima da sljaka kako treba.

Nemam pojma u cemu je stvar, licno mislim da nije pregrevanje u pitanju, jer i kad je hladna nece u tom slotu da radi, dok u susednom koji je x1 radi najnormalnije. Takodje sam i testirao sa drugom grafickom karticom koju sam stavio u x16 slot koja takodje u tom slotu radi najnormalnije, i tek sada mi nista nije jasno u cemu je fora.

Resio sam problem. BIOS se nesto izbagovao, reset CMOS-a je resio problem. Sada radi normalno 🙂

Nazad
Vrh Dno