Šta je novo?

Problem Sa 2.5' sata HDD-om

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Nabavio sam neki 2,5' sata HDD Hitachi od 60gb koji bi mi bio idealan kao prenosni HDD, da nemam jedan verujem mali problem...ili grešim:trust:

Naime, Windows u Device menageru, prepoznaje HDD, Bios prepoznaje HDD, ali njega nema nigde.
Pokušao sam da ubacim boot disk za windows kako bih mu pristupio da ga formatiram, ali mi je napisao da ne moze da mu pristupi, iako ga prepoznaje.

E sad više ne znam šta da pokušam, on jednostavno nema svoje "slovo" pa ne znam kako da ga formatiram ili da mu pristupim....u čemu je problem???:wave:

Desni klik na my computer, Manage, Disk management, na donjoj desnoj tabeli skroluj i naći ćeš ga, zatim desni klik na njega i klikni na import foreign disks ili reactivate disk. To je to

mora da ga ima. Okači skrinšot celog tog prozora u fulskrinu

Nema ga sigurno, screenschottove cu okaciti sutra kada budem na poslu.

Takodje ga prepoznaje i everest, ali kada hocu da pokrenem partition magic kada je taj hard zakacen izbacuje mi "init failed: error 100. partition table is bad"

Evo Screen Shott-ova

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    144.9 KB · Pregleda: 34
  • untitled2.JPG
    untitled2.JPG
    46.6 KB · Pregleda: 37
  • untitled3.JPG
    untitled3.JPG
    68.2 KB · Pregleda: 37
Ako nema particija na njemu a setovan je ATA password onda ni ne može da se vidi u My Computer niti u Disk management-u. Pokreni Victoriu ako imaš Hiren's boot cd ili skini verziju za Win pa vidi [ta kaže.

Ako nema particija na njemu a setovan je ATA password onda ni ne može da se vidi u My Computer niti u Disk management-u. Pokreni Victoriu ako imaš Hiren's boot cd ili skini verziju za Win pa vidi [ta kaže.

Pitanje (nije cinican komentar)...Ne znam da li si video HDD je Sata, pa ne znam da li to ima neke veze?

I jos jedno pitanje, sta ako jeste setovan password, kako ga zaobici?

Nebitno što je SATA a koliko sam upućen sam da skineš password ako ga ima ne možeš nikako.

Evo da dodam jos jedan podatak HDDScan prepoznaje hard i izbacuje sledece podatke:
Model: HTS541060G9SA00
Firmware: MB3IC60R
Serial: MPBPLGXMG66HMV
LBA: 117210240

Kojim programom iz Hiren's Boot CD-a da pokusam da odradim format ili da pokusam da mu dodelim slovo?
Hard je najnormalnije prepoznat cak pise i njegova velicina, ali jednostavno ni sa jednim programom s kojim sam pokusao ne mogu da odradim format.
Da li bi nesto vredeo update Firmware-a i ako bi vredelo molim da mi neko objasni kako se to radi?

Pisao sam Hitachi-jevoj tehničkoj podršci:D

Objasnio problem, da ne mogu da formatiram HDD, jer se ne pojavljuje u Disk Menagement-u, da ne mogu da izvršim formatiranje ni kada ubacim Windows bootCD itd.....

A dobio sam odgovor da:
HDD ne moze da se pojavi u My computeru dok nije formatiran i particionisan i da pogledam njihovo uputstvo za particionisanje i formatiranje:wall::wall::wall::wall::wall::wall:

New Gigatron:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno