Šta je novo?

Problem sa 17" Philips 107p50

Maelkum

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
609
Drug ga je kupio bez prethodne probe.Slika je fenomenalna u svim rezolucijama (drzi ga na 1152*864@100Hz), osim sto se sa obe strane katodne cevi javljaju podrucja "grubih" piksela koji polako prelaze u regularnu sliku.Prilikom rada sa textom slova u tim podrucjima izgledaju nazubljeno sto dosta nervira na duze staze.Ako se iskljuci wallpaper i ostane jednobojna povrsina cini se da se u tim podrucjima javlja poprilican prored izmedju pixela.
Da li se ovo sme desavati, ili je rec o felericnom primerku?

Preporucena rezolucija za manje vise sve 17" TFT monitore je 1280x1024@60Hz (podrzano i 75Hz u toj rezoluciji). Nek ti se drug drzi toga i nesto mi se cini da ce mu nestati problemi o kojima pricas.

a meni se cini da se radi o crt monitoru. ;)
elem, izgleda da je moire u pitanju. nadji u osd-u dal' ima da se podesava nesto na tu temu, pa se poigraj. al' odma da ti kazem, slaba je vajda od toga, a proizvodjaci retko to priznaju kao feler. :( mozda ako je bas uzasno pa ti se prodavac smiluje.

Da, rec je o crt modelu.Petljanje sa podesavanjem moire-a u kombinaciji sa moire testom nokia monitor testa kao da samo premesta fokus sa jednog na drugi deo ekrana, bez uticaja na navedeni prored izmedju pixela sa strana.Greota, da monitor sa tako ostrom i savrsenom slikom u sredisnje 2/3 ekrana daje tako krzav prikaz sa strana.
BTW, cini mi se da je katodna tipa flat shadow mask, pa me interesuje da li monitori drugih proizvodjaca sa ovim tipom cevi imaju slicnih problema.

Ljudi i ja sam pre nedelju dana kupio isti monitor i imam isti problem.Maelkum,jako me zanima sta je tvoj drug uradio,da li je sredio problem ili je reklamirao monitor(mozda je prihvatio manu?)?i ako je reklamirao sta su mu rekli?Zanima me jer neznam sta ja da uradim.Slika u sredini monitora je stvarno savrsena.Voleo bih da ga koristim

Nazad
Vrh Dno