Šta je novo?

Problem s wirelessom, router > laptop, cest disconnect

No_LiMiT

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
380
Stvar je sledeca, do nedavno sam imao wimax i d link wireless access point i radilo fino. Sada sam uzeo ADSL i dobio pirelli router. Na moj PC i PC u drugoj sobi gdje je taj laptop radi fino, brzina ok i sve, nema disconnecta dok na laptopou neka druga prica...
Radi neko vrijeme i onda odjednom disconnect svakih par minuta i tako neko vrijeme i stane.
Installirao sam najnovije drivere za wireless na laptopu ali nista, i dalje.

Ima li ko ideju sta bih mogao probat?
Laptop je Dell Studio XPS 1640, wireless kartica Intel Wifi 5100 agn.
Konekcija se vrati odmah posle par sekundi, i na istom su kanalu router i laptop. Takodje mislim da dropuje citavu konekciju a ne samo internet jer vidim da se cesto ono sunce upali na ikonicu i Connecting opet ide.
Windows 7 64bit

Poslednja izmena:
Jednostyavno promeni ruter,to neces nikada uspeti da ispeglas,toplo ti preporucujem neki Linksys extra rade u kucnoj varijanti.

Nisam te baš razumeo...
Imao si WiMax, čemu ti je onda služio taj D-Link access point kada Veratov WiMax već ima AP u sebi?

U svakom slučaju, probaj da promeniš wireless kanal na tom Pirelli ruteru. Možda na ovom na kojem radi ima smetnje.

...i proveri power management setovanja za intel5100agn

Jednostyavno promeni ruter,to neces nikada uspeti da ispeglas,toplo ti preporucujem neki Linksys extra rade u kucnoj varijanti.

Nisam te baš razumeo...
Imao si WiMax, čemu ti je onda služio taj D-Link access point kada Veratov WiMax već ima AP u sebi?

U svakom slučaju, probaj da promeniš wireless kanal na tom Pirelli ruteru. Možda na ovom na kojem radi ima smetnje.

...i proveri power management setovanja za intel5100agn

Promijenio sam bio power settings na laptop i evo radi bez problema sada, cudno mi je da je bilo to ali eto, da kucnem na drvo radi fino.

Dandy, imao sam Mtel-ov wimax u Crnoj Gori, oni nam daju neki mali raspali ruter, ako je to uopste, nije isto uglavnom :)

Vrh Dno