Šta je novo?

Problem S Memorijom

alex_d

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
604
Moj problem je u sl:
kada kabal za napajanje izvadim iz uticnice za struju, prilikom sledeceg startovanja racunara javlja se veliki probem! Kada se Win XP podigne na ekranu se pojavljuje cudna kombinacija slike, kockica, tamnog ekrana... UZAS! Problem ne nestaje kad odem safe mode!
Ja sam problem resavao ovakao: iskljucim napajanje, izvadim memoriju (2x kingstone pc400 po 256) malo procistim "lezista" memorije, ubacim memoriju, uk. napajanje i startujem "motor"! Kada se potom sistem podigne, na ekranu se nista ne pojavljuje, (monitor mi se ne gasi jer mu graficka uredno salje signal (monitor LG1715s)! Odem u safe mode izbrisem drajvere za graficku (Ati Radeon9500 Pro), restartujem komp! Sada je sve ok, samo sto rezolucija od 800x600 hoce "oci da mi istera", no nema veze; inastaliram one Catalyst drajvere koji nisu za SP2, jer ga nisam instalirao i to sljaka (mada mi se i tu javlja jedna nedoumica-kada se prvi put podigne sistem, posle inst. novih drajvera za graficku, rezolucija kao da je veca od 1280x1024 iako je ona max, a kasnije, prilikom sl. restartovanja ona jeste 1280x1024-max!

ALI. POSTO TO SVE COVEKU, S VREMENOM, DOSADI,
JEL MOZE NEKO DA MI KAZE U CEMU JE STVAR?!
NADAM SE DA NISAM BIO PREVISE KONFUZAN!

PS. Ploca Abit NF-7S, probao sam i sa svakom od mem. pojedinacno, ali simptomi su isti!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno