Šta je novo?

Problem s konekcijom/ama

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Možda ipak mora nova tema...
dakle, od pre neki dan (ne mogu da dovedem ni sa čim u vezu, osim možda s korišćenjem CCleaner-a, ali čisto sumnjam) kad god uključim računar i konektujem se na net putem dial-up-a sve radi OK, potom se recimo diskonektujem, ili pukne veza, ili sl. i kad se ponovo konektujem (a mogu ponovo da se konektujem) veza je apsolutno mrtva nema ni sent bytes niti received... a ondak primetih u task manager-u pod networking da mi je aktivna i ona prva i ova druga konekcija, pri čemu za prvu piše da je NON OPERATIONAL!? I tako uvek... problem se rešava restart-om, nakon čega je moguće opet samo jednom normalno se nakačiti na net, do sledećeg restarta... Pomoć, iko?

Možda ne vredi ni nova tema... :)
Inače, ja npr. nemam nikakvu lan karticu, a juče sam kod druga video da je njemu u task manager-u pod networking za nepovezanu lan karticu pokazuje "non operational", ali dial-up šljaka bRez problema...
Vidim da će verovatno jedini spas biti format c: ...

Poslednja izmena od urednika:
Znači niko nije imao "sreće" da se "počasti" ovim problemom?
Evo, ovako stoje stvari - guglovanje mi je našlo varijantu da bi problem trebalo da se reši jednostavnim brisanjem postojećih i pravljenjem novih konekcija - naravno, to uradih brže-bolje - ništa.
U međuvremenu sam obrisao driver-e za modem i ponovo ga instalirao, a palo mi je na pamet da probam neki drugi PCI slot (to nisam, jer apsolutno nikakvu logiku ne videh u tome, no možda ima neke veze?)
Potom sam promenio provajdera (nenamerno:D ), napravio novu konekciju, opet isto... Kad ja tamo a ono međutim! Nekoliko konekcija kasnije, et voila! Problem je rešen!? I onda nekoliko konekcija kasnije, opet se pojavi to čudo!
Stvarno mi nije jasno i svašta sam proveravao, ali jedino sam uvideo (ili umislio:bottle: ) neku suludu vezu između čekanja (tj. nerađenja ničega u WinXPu SP1 - to nisam pomenuo da imam)od 2-3sec. nakon diskonektovanja i rešenja ovog problema... Ne verujem da je ovo moguće, no za sad radi (osim kad ne:crash: )...

Nazad
Vrh Dno