Šta je novo?

Problem s instalacijom win 7 ?

cropape

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
320
Dobio sam stariji laptop „HP 6730b“ s instaliranim windows 7, i radio je super oko 6 mjeseci. I danas nikako da se podignu windowsi, pokušao sam Repair s DVD windows 7 ali ne pomaže. Zatim sam išao na novu instalaciju (s formatiranjem particije) i nakon nekog vremana se pojavi poruka:
Windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available, and restart the installation. Error code: 0x80070017

Preko googlea sam našao nekoliko tutoriala ali svi oni se odnose na windows 10
Šta da radim, pomozite

Pa ili je DVD oštećen i ne kopiraju se fajlovi kako treba, ili je tom HDD došao kraj. Da li si probao da napraviš botabilan USB sa Win 7 pa odatle da instaliraš. Ako ni odatle neće onda je HDD u pitanju.

Pokrenuo sam "HDD regenerator" i ovo prikaže na kraju procesa

Proveri u Hard disk Senteniel ako je i tamo zdrav onda ides dalje , probas drugu usb fles memoriju i drugu ram memoriju takodje skini iso fajl od sedmice sa drugog sajta.

Da li si siguran da radi DVD rom. Tj. koristio si ga pre toga.
Ako nisi formatirao HDD (ne razumem dokle si stigao, tj. da li se to javlja nakon formatiranja), treba da probaš sa F8 pri podizanju i onom opcijom da učita "Last known good configuration...".
Teško ovako pomoći, probaj nekim redom da ideš. Proveri prvo da li ti radi dvd rom, da li je dobra i koja je verzija win7 (32, 64 bit). Često ne mora da bude neki hardver u pitanju, samo loše narezan disk i ti laptop čitaći koji nisu nizašta posle par godina.
Probaj i preko USB, imaš uputstava, samo da nađeš koje još funkcioniše :) npr.

Izbaci DVD iz cele priče. Skini win 7 sa zvaničnog M$ sajta, i preko Rufusa napravi butabilni fleš. U bios u stavi je prvi boot USB

*Skines win 7 (64ili 32bit zavisi od kolicine rama)
*Skines rufus 3.17 npr
*Napravis ISO sa opcijom MBR for Bios or Uefi
*Pokrenes instalaciju
*Kod pocetnog ekrana stisni Shif+f10
*pojavi se command prompt
*Diskpart - Enter
*List disk - enter
Izbacice ti flesku i HD. Po velicini vidi sta je sta
*Select disk 0 (ako je hdd 0)
*clean
*convert MBR
*clean
*kucas Exit -enter, ugasis cmd i nastavis instalaciju.

Ovo ce ti izbrisati ceo HDD, tako da prvo uradi backup. Ako ti nije jasno oko diskpart-a, pogledaj po YT, ultra je jednostavno. Bitno je da kada fleskicu pravis, izaberes MBR i kada convertujes HDD u MBR takodje jer ti je bio Legacy..

Kako bi otklonio sumnju u ispravnost DVD drivea, spojio sam vanjski DVD drive i probao istalaciju:
  • windows 7
  • windows 8
  • windows 10
I na sva tri isti problem, nakon restarta laptopa pojavi se crni ekran s porukom "NTLDR is missing" Press ctrl+alt+del tro restart
I tako stalno, ni makac dalje
Ali kad sam ubacio DVD "Hirens boot 15.2" otvara se spisak Mini WinXP, Linux, Dos i sve radi i otvara bez problema

Da ne lupam napamet kada ne mogu da setim kada sam zadnji put instalirao 7-cu.
Pisao ti je Nidza jedan način. MBR ti je problem, od Viste nemaju instalacioni diskovi te loadere.
Možeš da probaš i po ovom uputstvu:

Problem riješen, bio neispravan HDD, prijatelj mi dao svoj stari HDD. Tako da sam instalirao Windowse bez problema
Thanks

Pozdrav,
Da ne otvaram novu temu da napišem ovde.
Imam Windows 7 Professional koji uredno radi, reinstaliran je u servisu pre nekoliko godina i ne znam da li je u pitanju orginal verzija.
Međutim, sve mi je prebukirano i krcato raznim mojim poslovnim fajlovima, i pošto hoću da prebacim računar u kancelariju i eventualno ga prodam, da li postoji način da reinstaliram Windows poput telefona tj samo da opalim fabrički reset? Davno sam nešto radio u control panel čini mi se, ali se ne sećam pa radi sigurnosti da pitam.
Znači treba da bude resetovan kao nov, da ne postoji šansa da novi korsnik/zaposleni ima ove fajlove ako ga fabrički resetujem. CD nažalost nemam jer mi ne radi CD čitač.

Deinstalirajte sve aplikacije koje ne želite da ostavite i, posle toga, obrišite slobodan prostor na disku ili diskovima (clean free space) pomoću neke aplikacije, recimo CCleaner i sličnih.

Nazad
Vrh Dno