Šta je novo?

Problem s flashovanjem BIOS-a

Učlanjen(a)
17.01.2005
Poena
320
Imam plocu MSI K8T NEO FIS2R sa VIA KT800 chipsetom i 754 podnozjem. Na njoj je verzija BIOS-a 1.0 i sa tom verzijom ima mnogo bubica. Ne prepoznaje lepo Sempron 2800+, ali ajde to nije bitno. Lepo komunicira iskljucivo s kingston memorijama. Kada je memorija dvostrana prepoznaje polovinu dok se u BIOS-u ne iskljuci Bank Interleaving. I lose radi sa SATA diskovima na 8237 kontroleru, treba mu 30-tak sekundi da prepozna HDD.
E sad, neke od tih problem bi sigurno resio noviji BIOS. Skinem sa sajta proizvodjaca verziju 2.2 kad i krenem da flashujem. Program krene da radi i na dve crtice ukoci i tako stoji i ne mrda celih pola sata. Restartujem racunar i sve radi normalno. Pokusam i sa Live Update i on u Windows okruzenju ukoci na 2% u procesu brisanja Eprom-a. Pokusao sam i foru sa CTLR-HOME i disketom pri BOOT-ovanju i ista stvar. Posle bilo kakvog pokusaja sve radi kako treba. Da napomenem da u BIOS-u nisam nasao nikakvu opciju sa blokadu flashovanja niti bilo sta slicno.
Gde gresim i sta da mu radim?

Probaj da resetujes BIOS (baterija, jumper i tako to) pa onda kreni sa flashom iz cistog DOSa.

Ma i to sam radio. Ne znam koji joj je k. Tvrdoglava je kao mazga.

Skini program WinFlash i izflesuj ga kako treba!

corrupted bios ?!

Ja nisam ni mislio da fesujes graficku!

Poslednja izmena:
Ne ne za flashovanje awardovog, imas jednu verziju za sve...

A mi

K8T Neo (MS-6702) V1.8 BIOS Release
----------------------------------

1. This is AMI BIOS release

2. This BIOS fixes the following problems of the previous version:
- Update CPU Microcode.
- Fix BIOS reports incorrect CPU temp.

3. 2004/07/29

Flashuj iz Dos-a sa AMI FLASH Programming Utility For DOS...

Ako neće, na programator.

Prilozi

• Adsfi711.zip
    7.3 KB · Pregleda: 56
Neki lik ovde je imao potpuno isti problem sa istom plocom. Ili je do ploce ili do BIOSa.
Ako ti ne uspe ni jedan od gornjih predloga onda, kao sto rece ikap - na programator:type:

Procitaj uputstvo od ploce mozda postoji opcija da se zabrani neovlasteno fleshovanje zbog nekih virusa i sl. Negde je to u opcijama biosa a negde na dzampere. U attach-u je windows program za flesh ami biosa radi provereno dobro.

Prilozi

• amiwin.zip
    218.8 KB · Pregleda: 59
Ako neće, na programator.

To necu da radim jer to kosta i dodatno je komplikovanije jer je BIOS zalemljen

Procitaj uputstvo od ploce mozda postoji opcija da se zabrani neovlasteno fleshovanje zbog nekih virusa i sl. Negde je to u opcijama biosa a negde na dzampere. U attach-u je windows program za flesh ami biosa radi provereno dobro.

To mi je prvo palo na pamet. Nema takvih opcija u BIOS-u i nema nikakvih jumpera za tako nesto.

Nazad
Vrh Dno