Šta je novo?

Problem - računar se ne pali, inifinite clicking sound

Aleksa0114

Poznat
Učlanjen(a)
24.03.2021
Poena
34
Pozdrav, ne znam da li sam uvrstio temu u dobru kategoriju ali promenicu ako je potrebno.
Pre par dana sam oporavio neki stari racunar iz 2010g.Na njemu je bio instaliran win 10, medjutim racunar treba da sluzi za posao , iskljucivo excel i access, pa sam instalirao win7 i sve je to super radilo iako vise nema apdejta za 7icu.
Konfiguracija je:
Procesor : AMD Athlon X3
RAM Kingston 2gb ddr2
Sapphire Radeon 5750 512mb gddr5
LC Power 500w
HDD : WD Blue 320gb

Pokusacu da opisem sto jasnije problem koji je nastao kako bih mogao dobiti preciznije odgovore :)
Za pocetak, racunar mi nije prepoznavao monitor(LG Flarton w2243s) i nije pruzao najvecu rezoluciju (Full HD) , vec 1600x1200. Instalirao sam dobre drajvere medjutim nije pomoglo pa sam namestio rezoluciju preko CustomResolution Utility-a i radilo je sve super.Videh na stranim forumima da je dosta ljudi imalo slican problem te je ovo bilo jedno od resenja. Sredim jos par stvari nakon ovoga i pc je sasvim solidno radio za njegove godine...
Dalje se desava da ja nisam bio zadovoljan brzinom i naravno ocekivao sam mnogo... Pogasio sam neke servise: AMD Fuel Service, AMD External Events Utility Service, Microsoft Fax Service, MicrosoftUpdate service.
Inace sam imao instaliran Catalyst control center i mislio sam da ga obrisem, jer sam vec namestio custom rezoluciju, medjutim pogasio sam ova dva servisa misleci da su njegova(mozda i jesu).

Dalje se desava :
Restartujem pc direktno iz msconfiga jer mi je trazio, i racunar se vise ne pali.System speaker, zvucnik sa maticne ne pisti vec klikce. Jednom duplo i jos dvaput klikne. Pokusao sam da vadim cmos baterijicu i da sacekam neko vreme, izvadio pa ponovo ubacio ram,graficku, proverio sve konektore, ama bas sve.Pokusao sam i da pokrenem racunar samo sa grafickom i ramom, bez harda,mrezne kartice, cd rezaca...
Tako da sada na ekranu ne dobijam nikakav signal(ne izbacuje mi no signal, vec je ekran crn ), racunar klikce identicno benskonacno. Znaci , ne dolazim uopste do POST screena, a racunar klikce, lupka ne znam vise.
Ako je bilo ko imao slican problem , ili zna unapred o cemu se radi, svaka pomoc dobrodosla :)) Nije mi resenje da kupim isti polovan za 3.000, nameracio sam se da ga popravim :)
Snimak situacije je na linkovima ispod .

Hvala unapred :)

ju kild d bič, ili, što bi reko milutin, ubio si ga ko zeca.

e sad, da li je samo vrisnula grafika zbog custom rezolucije, ili si uspeo da utepaš i matičnu, stvar je lutrije.

odnesi računar u obližnji servis koji nije na lošem glasu, i reci da ti poprave kompjuter i instaliraju operativni sistem.

takođe, ubuduće ne čačkaj ono u šta se ne razumeš, a to je uglavnom sve što se tiče podešavanja hardvera i operativnog sistema.

au revoir !

Imao sam isti problem sa monitorim. Ima negde tema o tome. Jedan kolega sa foruma mi je čak i napisao drajver. Na kraju rešio sam problem tako što sam zamenio monitor, a nisam hteo da ga bacim, i sada radi priključen na DVR 24h/7 sa rezolucijom 1920 1080. Što se ostatka priče tiče. Nikad nisam čuo taj zvuk, ali bih probao sledeće. Odkačio bih HDD, Izvadio jedan štap ram a, i promenio kabal i način povezivanja. Ako je sada recimo HDMI, ti idi na reduktor Dual link DVI ili D na VGA i tako ga priklljuči na monitor. Računam da ti je u biosu 1 boot USB, tako da napravi neki live linux za probu. Recimo Mint. Ako radi, dodaj ostatak, i instaliraj neki linux. Radiće ti bolje i bruže nego win 7.

U stvari, rasklopi sve, pa primeni ono što sam napisao gore.

Prilozi

• 1623909108129.jpg
    1623909108129.jpg
    115.6 KB · Pregleda: 17
Наручи једно овако сокоћало. Није скупо а увек може затребати!
Лако би направио диагностику и онда кренуо у решавање проблема.

Ovaj zvuk meni liči na hard disk.

Hvala vam na odgovorima, probao sam svasta nesto, mada ne verujem da je do custom rezolucije problem jer je i pre sljakao tako. Takodje kao sto @vladat1 reče, i meni je radio uglavnom drugi monitor najnormalnije , dok sam jos uvek koristio taj racunar... Probao sam bez harda, menjao ram, sve prevezao. Kuler od napajanja, procesora i graficke se vrti. Probacu sa drugom grafickom, a ako nije, sta mogu dalje sem da nosim u servis? Ili cu sam da ga popravim i ubacim neke delove ako treba, ili cu kupiti nov.

Takodje, izlazim iz teme sada, da li neko ima iskustva sa hp compaq i dell optiplex racunarima? Valja li pre i3 i i5 3. gen pre nego ovaj athlon...

Kancelarijske office mašine. Prilično su pouzdane.

preporučujem. Ja sam predadio jednog HP a e8600 u multimedijalnu mašinu. Još sam mu postavio i drvene stracice :D

Vrh Dno