mirzallica
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.11.2004
- Poena
- 630
Pozdrav...
Kada ukljucim racunar posle minut ili dva se obavezno isključi. Sam od sebe, kao kad nestane struje. Nekada se to isključenje desi dok čeka moj username/pass za prijavu, a nekad dok "podiže" programe iz start-up. Dosta ređe se na takav način isključi posle sat dva rada...
Par puta se desilo da se samo restart-ovao (to se desilo možda 3-4 puta ili tako nešto).
Takođe se nekoliko puta desilo da jednostavno iz čista mira prestane da šalje signal monitoru iz grafičke (tako bar se čini) tako da monitor ode u standby i baš ga briga što ja nešto kao tu kuckam...
Ovo je znalo da se dešava tri četiri puta i onda prestane, kao da se malo teže "pali" pa mora na gurku... da menjam svećice?
Zakačio sam screen da vidite šta Everest kaže na tu temu.
Malo me brine poslednji napon (-5), jer on se uvek vrti negde oko -4,5...
Konfiguracija je "matorka"
Pentium 4 2.4
ASUS P4PE i845 Gold
MSI GF4 Ti4600
Maxtor 60GB Diamond Max 9plus (ili tako nešto)
Maxtor 20GB
400W
Kingston 512 DDR333
sve je kupljeno 2002.
Ovde može biti dosta toga (HDD, memorija, napajanje...)
Ja najviše sumnjam na napajanje... ali možda mi otvorite oči...
da ne dajem bezveze pare za napajanje ako ne moram....
Hvala unapred...
Kada ukljucim racunar posle minut ili dva se obavezno isključi. Sam od sebe, kao kad nestane struje. Nekada se to isključenje desi dok čeka moj username/pass za prijavu, a nekad dok "podiže" programe iz start-up. Dosta ređe se na takav način isključi posle sat dva rada...
Par puta se desilo da se samo restart-ovao (to se desilo možda 3-4 puta ili tako nešto).
Takođe se nekoliko puta desilo da jednostavno iz čista mira prestane da šalje signal monitoru iz grafičke (tako bar se čini) tako da monitor ode u standby i baš ga briga što ja nešto kao tu kuckam...
Ovo je znalo da se dešava tri četiri puta i onda prestane, kao da se malo teže "pali" pa mora na gurku... da menjam svećice?
Zakačio sam screen da vidite šta Everest kaže na tu temu.
Malo me brine poslednji napon (-5), jer on se uvek vrti negde oko -4,5...
Konfiguracija je "matorka"
Pentium 4 2.4
ASUS P4PE i845 Gold
MSI GF4 Ti4600
Maxtor 60GB Diamond Max 9plus (ili tako nešto)
Maxtor 20GB
400W
Kingston 512 DDR333
sve je kupljeno 2002.
Ovde može biti dosta toga (HDD, memorija, napajanje...)
Ja najviše sumnjam na napajanje... ali možda mi otvorite oči...
Hvala unapred...