Šta je novo?

Problem (računar se gasi, restartuje...)

mirzallica

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
630
Pozdrav...

Kada ukljucim racunar posle minut ili dva se obavezno isključi. Sam od sebe, kao kad nestane struje. Nekada se to isključenje desi dok čeka moj username/pass za prijavu, a nekad dok "podiže" programe iz start-up. Dosta ređe se na takav način isključi posle sat dva rada...
Par puta se desilo da se samo restart-ovao (to se desilo možda 3-4 puta ili tako nešto).
Takođe se nekoliko puta desilo da jednostavno iz čista mira prestane da šalje signal monitoru iz grafičke (tako bar se čini) tako da monitor ode u standby i baš ga briga što ja nešto kao tu kuckam... :)
Ovo je znalo da se dešava tri četiri puta i onda prestane, kao da se malo teže "pali" pa mora na gurku... da menjam svećice? :D

Zakačio sam screen da vidite šta Everest kaže na tu temu.
Malo me brine poslednji napon (-5), jer on se uvek vrti negde oko -4,5...

Konfiguracija je "matorka" :)
Pentium 4 2.4
ASUS P4PE i845 Gold
MSI GF4 Ti4600
Maxtor 60GB Diamond Max 9plus (ili tako nešto)
Maxtor 20GB
400W
Kingston 512 DDR333

sve je kupljeno 2002.

Ovde može biti dosta toga (HDD, memorija, napajanje...)
Ja najviše sumnjam na napajanje... ali možda mi otvorite oči... :) da ne dajem bezveze pare za napajanje ako ne moram....

Hvala unapred...

Prilozi

• everest.jpg
    everest.jpg
    68 KB · Pregleda: 95
Napajanje "400W" staro 5 godina je dovoljan razlog da ga promeniš.

Imam slican problem. Prilikom podizanja Windowsa sve radi normalno do poruke "Start windows normaly" a kada pritisnem ENTER racunar se restartuje. Sve ovo se desava i ako pokrenem "Run Windows in Safe mode". Da li neko zna sta je u pitanju?

Pozdrav

Ja bih prvo ocistio kompletnu masinu od prasine i proverio ima li "tepih" na cooleru procesora, posle toga bi proverio ima li naduvanih kondenzatora na ploci i eventualno zamenio napajanje. Sto se tice problema koji ima leon2007 probao bih repair windowsa iz recovery konzole. Ako to ne upali ne vredi dalje gubiti vreme, jedina pouzdana varijanta je reinstal os-a.

Ja bih prvo ocistio kompletnu masinu od prasine i proverio ima li "tepih" na cooleru procesora, posle toga bi proverio ima li naduvanih kondenzatora na ploci i eventualno zamenio napajanje. Sto se tice problema koji ima leon2007 probao bih repair windowsa iz recovery konzole. Ako to ne upali ne vredi dalje gubiti vreme, jedina pouzdana varijanta je reinstal os-a.

Hvala svima na odgovorima....

Ovo cu pogledati... detaljno....
Sad sve vise i vise sumnjam na plocu....
Formatirao sam hard... Instalirao win... U toku instalacije mi se ugasio jednom... Drugi put je prosla ok... I od tad se vise nije gasio.... Tako da je vrlo moguce da ima neki problem sa maticnom plocom... Kontroler neki mozda.... Ko ce ga znati... :)

Imam slican problem. Prilikom podizanja Windowsa sve radi normalno do poruke "Start windows normaly" a kada pritisnem ENTER racunar se restartuje. Sve ovo se desava i ako pokrenem "Run Windows in Safe mode". Da li neko zna sta je u pitanju?

Pozdrav

To mi zvuči kao problem sa operativnim sistemom. Pokušaj da butuješ sa instalacionog diska i instaliraš svežu kopiju windowsa.. I vodi računa koje drajvere instaliraš da ne uleti neki pogrešan. Ako to ne da rezultate,kreni da proveravaš memoriju,kablove,kondenzatore...

Poslednja izmena:
imam asus p4pe-x,caleron 2.4, 512mb rama, neki hard, graficka ati 7000, sve komponente su ispravne sem ploce izgleda. spojim sve to i ukljucim komp, svetli lampica na ploci, vrti se kuler od grafe i na cpu, hard radi, cd radi ali nema slike, nist...
da li je neko imao slican problem sa ovom plocom?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno